Speelt Martinez Dendoncker als middenvelder of als verdediger uit?

Speelt Martinez Dendoncker als middenvelder of als verdediger uit?
Dinsdag 20 maart 2018 - 22:34   I  

Leander Dendoncker is ondanks zijn matige prestaties bij Anderlecht gewoon geselecteerd voor de Rode Duivels. Het bewijs dat Roberto Martinez erg veel vertrouwen heeft in de speler van Anderlecht. Vorig seizoen speelde Dendoncker ontzettend goed op het middenveld, maar dit seizoen gaat het als centrale verdediger toch een pak minder vlot. De transferperikelen hebben ook geen deugd gedaan.

Dendoncker heeft vandaag wel gezegd dat hij zich niet echt zorgen maakte over een selectie. Hij maakt zich wel zorgen over zijn huidige vorm, want die is nog steeds niet goed genoeg. Dendoncker is dan ook van plan om zich dubbel te plooien. 

“Ik geef toe dat ik er rekening mee hield nu naast een selectie te grijpen. Ik wil nu vooral fit blijven, goede wedstrijden spelen en mijn topvorm terugvinden. Een WK-selectie hangt, zoals steeds bij de nationale ploeg, van verschillende zaken af, zoals blessures en de vorm van het moment", aldus Dendoncker volgens HLN.

Middenvelder of verdediger?

Dendoncker wordt door Hein Vanhaezebrouck uitgespeeld als verdediger, maar zelf speelt hij liever op het middenveld. De prioriteit van Dendoncker is nu vooral meegaan naar het WK en bij de Rode Duivels maakt het hem minder uit waar hij net wordt uitgespeeld.

Ik ga echt niet klagen als de bondscoach me als verdediger selecteert. Ik heb het al verschillende keren gezegd en herhaal het opnieuw: mijn favoriete plaats is op het middenveld. Dat is mijn beste positie, en ik mis het om daar te spelen. Maar mijn polyvalentie is een pluspunt. Geen probleem dus voor mij om als verdediger naar Rusland te trekken.”

Poll: Waar zou u Dendoncker uitspelen?

TAGS  I  Rode Duivels  I   Dendoncker  I   Anderlecht

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024