De Bock verrast: "Zoals Simons een carrière bij Club Brugge"

De Bock verrast:
Maandag 19 maart 2018 - 19:13   I  

Laurens De Bock verliet afgelopen transferperiode Club Brugge voor Leeds United. Daar kende hij wat wisselend succes tot nog toe, net als Leeds zelf. De Engelse club draait momenteel een grijs seizoen, een schril contrast dus met het succes dat De Bock bij Club gekend heeft.

Toch heeft de linkerflankspeler zich zijn transfer nog niet beklaagd. Hij heeft mooie tijden gekend bij Club Brugge, maar het was naar eigen zeggen tijd voor een ander avontuur. Hij vond dat avontuur dus in Engeland, in de Engelse tweede klasse. Ook Jelle Vossen kent die competitie en was er volgens De Bock dan ook positief over.

 "Jelle Vossen zei me dat het een mooie competitie is. Het is echt Engels voetbal en iedereen wil hier ooit weleens graag spelen. Al bij al ben ik blij dat ik die keuze gemaakt hebt. De Bock voetbalt in de Engelse tweede klasse. "Ik denk dat de gemiddelde ploeg sterker is dan de gemiddelde ploeg in België. Club Brugge en Anderlecht zouden ook meedraaien bovenin, maar ik denk dat Wolverhampton en Middlesbrough in België zeker zouden meespelen voor de titel. De term tweede klasse schrikt sommigen af, maar het is geen juiste weergave van het niveau", aldus De Bock volgens Sporza.

Het was op bij Club Brugge

Hoewel hij mooie tijden beleefde bij Club liep het dit seizoen minder. Hij moest steeds de verplaatsing maken van Lokeren naar Brugge en als je niet in de basis staat wordt dat zwaar. Toch kijkt hij positief terug op zijn periode bij Club.

"Club was top in alles, dit is een nieuwe cultuur en een ander avontuur. Dat had ik misschien wel nodig. Dit kwam op het juiste moment. Na 5 jaar in Brugge was het vat wat leeg en was er iets nieuws nodig. Leeds was de ideale kans om mijn carrière nieuw leven in te blazen."

Simons als voorbeeld

De Bock is er nog maar 25, maar heeft wel al 177 wedstrijden gespeeld voor Club Brugge. Er zijn niet veel spelers dat dat kunnen zeggen. De Bock speelde zelfs even met het idee om gewoon zijn carrière bij Club Brugge af te sluiten.

"Ik heb er wel even mee gespeeld om zoals Timmy Simons een carrière bij Club te hebben, maar op de bank raak je het plezier een beetje kwijt. De rit naar Brugge werd elke dag langer. Dan voel je dat het tijd is voor iets anders. Maar ik kijk er met een superpositief gevoel op terug."

Poll: Zien we De Bock ooit nog terugkeren naar Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I   De Bock  I   Leeds United

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024