Musonda Jr neemt drastische beslissing over Rode Duivels: "Keuze gemaakt"

Musonda Jr neemt drastische beslissing over Rode Duivels:
Zondag 18 maart 2018 - 21:26   I  

Vrijdagmiddag maakte Roberto Martinez zijn selectie voor de oefenwedstrijd tegen Saudi-Arabië bekend. Samen met de Spanjaard maakte ook Johan Walem, de selectieheer van de nationale beloften, zijn kern voor de naken interlandbreak bekend.

De U21 oefenen op 22 maart tegen hun Nederlandse leeftijdsgenoten en vier dagen later wacht een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Hongarije. Opmerkelijk: Charly Musonda werd opnieuw niet opgenomen in de selectie. En dat terwijl de speler die door Chelsea wordt uitgeleend aan Celtic toch één van de grootste talenten van zijn generatie is.

Het is een publiek geheim dat er een haar in de boter zit tussen Walem en Musonda. Ook tijdens de vorige interlandperiodes maakte de middenvelder geen deel uit van de beloftenploeg. Het Laatste Nieuws meldt dat er tot op heden geen toenadering is geweest tussen speler en coach. Musonda toont zich nog steeds niet bereid om voor de beloften uit te komen en daarmee is de kous dan ook af.

"Niets meer van Charly gehoord"

"Ik heb niets meer van Charly gehoord", aldus Walem in de krant. "Ach, hij heeft zijn keuze gemaakt. We gaan verder met de jongens die wél graag bij ons zijn." Musonda mikt op het allerhoogste en zou graag met de Rode Duivels naar het WK in Rusland trekken. De kans dat dat gebeurt, is evenwel bijzonder klein. Dat Musonda niet voor de U21 wil uitkomen, hoeft niet per se iets te betekenen voor zijn toekomst bij de A-ploeg, maar Roberto Martinez zal de houding van de speler alvast niet echt appreciëren.

Poll: Moet Musonda opgeroepen worden voor de A-ploeg van de Rode Duivels?

TAGS  I  Musonda  I   Chelsea  I   Rode Duivels  I   Celtic  I   Walem

vrijdag 3 februari 2023

donderdag 2 februari 2023

woensdag 1 februari 2023