'Kersvers Rode Duivel Limbombe dicht bij een transfer naar Engeland'

'Kersvers Rode Duivel Limbombe dicht bij een transfer naar Engeland'
Vrijdag 16 maart 2018 - 19:21   I  

Vandaag kreeg Anthony Limbombe het goede nieuws te horen dat Roberto Martinez zijn kwaliteiten graag eens van dichtbij wil zien. Hij mag zich meten met de beste Belgische voetballers en werd geselecteerd voor de oefenwedstrijd tegen Saudi-Arabië. Of hij ook speelminuten zal krijgen is een andere vraag.

In Engeland zien ze het alvast met lede ogen aan, want daar greep Leeds United in 2015 naast Anthony Limbombe. Toen was de flankspeler nog speler van NEC en de huidige club van Laurens De Bock toonde verregaande interesse in de Belg. Ze boden zelfs 1,5 miljoen, maar dat was niet voldoende voor NEC. Ook een nieuw bod leverde niet het gewenste resultaat op. Dat weet Sportwitness.

Club Brugge kwam dan aankloppen en dat lukte wel. Club nam Limbombe over voor 2 miljoen en het werd een succes. Dit seizoen breekt de flankspeler helemaal door bij Club Brugge, met een selectie voor de nationale ploeg als gevolg. Zo ziet Club Brugge wellicht zijn waarde nog wat stijgen.

Plannen van Martinez

“Anthony is een hele interessante speler”, opende de bondscoach. “Hij speelt al een heel seizoen op een constant niveau, het resultaat van het goede werk van club en speler. Anthony is een vleugelverdediger met aanvallende dreiging, een profiel dat we nodig hebben bij de nationale ploeg. Door de blessure van Nacer Chadli is er een plaats vacant en Anthony verdient het dan ook om opgeroepen te worden.”

Limbombe moet zich nu bewijzen op training, en op die manier trachten om een selectie voor het WK af te dwingen. “Het wordt interesssant om te zien hoe hij zich in de groep integreert. Het is de laatste kans om sommige spelers aan het werk te zien, vooraleer we in mei een definitieve selectie samenstellen voor het WK.”

Club Brugge in de wolken met nieuwe Rode Duivel

Bij Club Brugge zijn ze alvast in hun nopjes met de selectie voor Limbombe. “Club Brugge heeft een nieuwe Rode Duivel in zijn rangen lopen. Anthony Limbombe werden beloond voor zijn goeie prestaties dit seizoen met een oproeping voor de wedstrijd tegen Saudi-Arabië op 27 maart De Brugse flankspeler speelde nog nooit voor de Rode Duivels, maar kwam wel al uit voor de Belgische jeugdelftallen. We wensen Anthony alvast veel succes toe”, klinkt het op de officiële webstek van blauw-zwart.

Poll: Is Limbombe nu meer waard dan 5 miljoen euro?

TAGS  I  Rode Duivels  I   Club Brugge  I   Limbombe  I   Leeds United

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024