Rode Duivel maakt alweer indruk: "Maakt veel kans om Gouden Bal te winnen"

Rode Duivel maakt alweer indruk:
Vrijdag 16 maart 2018 - 17:53   I  

Vandaag maakte Roberto Martinez zijn selectie voor de oefeninterland tegen Saudi-Arabië bekend. Daarbij valt op wat een weelde Martinez heeft. Klinkende namen als De Bruyne, Hazard (twee keer zelfs), Kompany, Mertens, Lukaku, Dembélé,... Het zijn er maar enkele die dit seizoen bijzonder veel indruk maken.

Degene die wellicht het meeste indruk heeft gemaakt is Kevin De Bruyne. De middenvelder is de draaischijf van Manchester City, de leider in de Premier League. Hij strooit dit seizoen met briljante passes en wordt zelfs de lof toegezongen door Pep Guardiola. Betere adelbrieven kan geen enkele Rode Duivel voorleggen dit seizoen.

Gouden Bal

Laat het duidelijk zijn: Kevin De Bruyne is een echte topspeler. De Rode Duivel behoort tot de wereldtop en laat erg vaak zijn briljante ingevingen de vrije loop. Niet alleen op wedstrijden, maar ook tijdens trainingen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zijn teamgenoten onder de indruk zijn. Zo liet ook Leroy Sané zich ontvallen dat hij echt dol is op de Belg.

“Hij is een heel speciale speler. Een ongelofelijke speler”, vertelde Sané volgens HLN. “De manier waarop hij speelt, hoe hij schiet of hoe hij da bal passt. Het is echt mooi om te zien. Zelfs in de wedstrijden op training denk ik soms: ’Oké, hoe heeft hij die bal gegeven? Hoe heeft hij dat gedaan?’” Sané denkt dan ook dat De Bruyne een kanshebber is om de Ballon d’Or te winnen. “Hij heeft echt een grote kans om dat te bereiken. Ik hoop dat hij het haalt.”

Ook top bij de Rode Duivels?

Bij de Rode Duivels haalt De Bruyne dat niveau jammer genoeg niet. Marc Degryse wist eerder al te vertellen dat de verstandhouding met Martinez goed moet zijn. "Die prijzen zijn natuurlijk geen garantie op een goed WK. Belangrijk wordt of De Bruyne dezelfde verstandhouding met Martínez zal hebben als met Guardiola, want hij heeft één van de sleutels in handen", voorspelde de analist.

Poll: Wint De Bruyne ooit de Gouden Bal?

TAGS  I  De Bruyne  I   Manchester City

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024