Fans smullen allerminst van selectie Dendoncker: "WK wordt een ramp"

Fans smullen allerminst van selectie Dendoncker:
Vrijdag 16 maart 2018 - 16:17   I  

Roberto Martinez maakte vandaag zijn selectie bekend voor de oefenwedstrijd tegen Saudi-Arabië. Voor de bondscoach de laatste kans om enkele spelers uit te proberen en te proberen in te passen. Voor sommige spelers de laatste kans om zich te kunnen bewijzen, al kreeg niet iedereen die laatste kans van Martinez.

Wie wel op zijn twee oren mag slapen is Leander Dendoncker. De middenvelder/verdediger van Anderlecht speelt dan wel niet zijn sterkste seizoen, maar is wel opgeroepen voor de vriendschappelijke interland. Hij mag nu dan ook bewijzen dat zijn niveau bij de nationale ploeg hoger ligt dan dat van bij paars-wit.

Toch was niet iedereen het eens met de beslissing om Dendoncker op te roepen. Op basis van zijn prestaties in de Belgische competitie verdient de jonge speler van Anderlecht een selectie niet. Al zou het natuurlijk kunnen dat Martinez hem in bescherming neemt en hem, ondanks zijn minder seizoen, toch meeneemt.

Geen zekerheid voor het WK

Toch is het niet zeker dat Dendoncker daadwerkelijk meegaat naar het WK. Dendoncker moet zich nu echt wel bewijzen, want zijn niveau dat hij in Anderlecht is ook volgens Philippe Albert niet voldoende om mee te gaan naar Rusland. Dat vertelde hij eerder al in Het Nieuwsblad.

“Martinez is psychologisch sterk genoeg om een jonge speler als Dendoncker niet zomaar te laten vallen na enkele foute interventies”, vertelde gewezen Rode Duivel Philippe Albert in Het Nieuwsblad.  “Hem niet oproepen voor Saudi-Arabië zou een mentale klap zijn. De bondscoach zal Dendoncker wel selecteren, maar het wordt een test. Hij moet een hoger niveau halen om naar het WK te gaan.”

Poll: Vindt u de selectie terecht?

TAGS  I  Anderlecht  I   Dendoncker  I   Rode Duivels  I   WK

maandag 4 maart 2024

zondag 3 maart 2024

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024