Pijnlijke blunder van Courtois heeft dramatische gevolgen

Pijnlijke blunder van Courtois heeft dramatische gevolgen
Vrijdag 16 maart 2018 - 11:30   I  

Thibaut Courtois heeft niet meteen zijn beste wedstrijd als doelman van Chelsea achter de rug. Onze nationale nummer 1 slikte tegen FC Barcelona drie doelpunten, waarvan twee door zijn benen. Het heeft er nog wat meer voor gezorgd dat Courtois zich stilaan zorgen moet beginnen maken... Zijn reputatie heeft immers een flinke deuk gekregen.

Courtois ging de voorbije jaren door het leven als één van de beste doelmannen ter wereld, maar werd de jongste maanden in snelheid gepakt door enkele 'coming men'. "Zijn transfer naar Chelsea heeft de perceptie wat doen keren. Deuken in het imago. Bij de buitenwacht heeft hij niet meer de reputatie van een superman. In een hoekje gedrumd door de kattensprongen en gigareflexen van David de Gea bij Man United, de goeie voeten en de heldenstijl van Ederson (Manchester City) en nieuwlichters elders in Europa genre Jan Oblak, zijn opvolger bij Atlético, en Alisson (AS Roma)", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

"Meer tegengoals, minder geniale saves"

"Bovendien lijkt Courtois niet die stappen te hebben gezet die van hem werden verwacht: meer tegengoals, minder geniale saves. Hij kan verzachtende omstandigheden inroepen. De defensie van Chelsea was zelden van hetzelfde cement als die van Atlético. Oproer bij Chelsea, onder Mourinho en Conte, werkten op het gemoed. Hij brak met keeperstrainer Christophe Lollichon na een zware knieblessure. En echt thuis heeft hij zich in Londen nooit gevoeld - het hart bleef in Madrid.Hyperbolen van analisten en kromme conclusies van tabloids hielpen evenmin. Ja, ooit riep een krant hem op basis van één stat uit tot de slechtste doelman in de Premier League."

Geflirt met andere clubs breekt Courtois zuur op

Al is de krant van mening dat Courtois zichzelf nu in de problemen heeft gebracht. "Hij mag de huidige storm op eigen rekening schrijven. Zijn constante geflirt met een terugkeer naar Madrid, een uitgelekt geheim gesprek met PSG en zijn voorlopige weigering om een contract als bestbetaalde doelman ter wereld te tekenen, heeft zijn populariteit bij de Chelseafans geen goed gedaan. Zijn reputatie evenmin."

Het is dan ook duidelijk: Courtois moet zich de komende maanden herpakken. Niet meer praten over zijn toekomst - al dan niet bij Chelsea -, maar de criticasters de mond snoeren met goede prestaties. Te beginnen bij Chelesa, maar daarna ook op het WK met de Rode Duivels.

Poll: Behoort Courtois nog steeds tot het kransje met absolute topdoelmannen?

TAGS  I  Courtois  I   Chelsea  I   Barcelona  I   Real Madrid  I   PSG  I   Oblak  I   De Gea  I   Ederson

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024