"Martinez neemt deze beslissing over Dendoncker bij Rode Duivels"

Donderdag 15 maart 2018 - 07:23   I   door Redactie

Leander Dendoncker blijft maar zoeken achter de juiste vorm dit seizoen. Dat hij door coach Hein Vanhaezebrouck nu uitgespeeld wordt als centrale verdediger, lijkt hem ook niet echt te helpen. Dendoncker maakt als verdediger een leerproces door, maar het WK komt er wel bijna aan.

“Om Dendoncker mee te nemen naar het WK moet hij in vijftig procent van de wedstrijden man van de match zijn bij Anderlecht", zei bondscoach Roberto Martinez onlangs. Dan ziet het er momenteel toch niet heel goed uit voor de speler. “Martinez is psychologisch sterk genoeg om een jonge speler als Dendoncker niet zomaar te laten vallen na enkele foute interventies”, reageert gewezen Rode Duivel Philippe Albert in Het Nieuwsblad.

Albert is er zeker van dat Dendoncker er voor de aankomende oefenwedstrijd bij zal zijn. “Hem niet oproepen voor Saudi-Arabië zou een mentale klap zijn. De bondscoach zal Dendoncker wel selecteren, maar het wordt een test. Hij moet een hoger niveau halen om naar het WK te gaan.”

Nog 2 jaar bij Anderlecht?

Dat Dendoncker nog steeds in zijn hoofd zit met de gemiste transfer naar West Ham United, daar kan Albert geen begrip voor opbrengen. “Hij wordt betaald door Anderlecht en moet niet zomaar naar Engeland gaan. West Ham, Everton: dat is alleen maar financieel beter, hoor. Laat Dendoncker nog twee tot drie jaar bij Anderlecht blijven en dan kan hij op zijn 25ste naar echte Engelse topclubs zoals Tottenham of zelfs Man United. Als hij zijn niveau maar terugvindt.”

Poll: Zou jij Dendoncker oproepen?

TAGS  I  Anderlecht  I   Rode Duivels  I   Dendoncker

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024