110 caps en neemt Spaanse bondscoach deze grote naam niet mee naar WK

110 caps en neemt Spaanse bondscoach deze grote naam niet mee naar WK
Dinsdag 13 maart 2018 - 19:51   I   door Fabian Morren

Cesc Fabregas heeft al 110 interlands achter zijn naam staan. Toch dreigt de middenvelder voor het eerst sinds 2004 een groot toernooi te moeten missen met Spanje. De middenvelder van Chelsea werd na het EK in Frankrijk door bondscoach Julen Lopetegui telkens genegeerd. Al bijna twee jaar werd Fabregas niet meer opgeroepen.

De kans lijkt dan ook minimaal dat Fabregas nog in aanmerking komt voor een WK-selectie. "Ik ben geen speler die de handdoek in de ring werpt. Op de één of andere manier heb ik nog altijd stille hoop, maar ik weet dat het moeilijk gaat worden", vertelt Fabregas aan Goal. "Ik ben al lange tijd niet meer betrokken bij de nationale ploeg."

Fabregas maakte in 2006 zijn debuut voor Spanje. Lange tijd was hij een vaste waarde. Hij veroverde twee Europese titels én de wereldtitel met zijn land. Aan ervaring heeft hij dus geen gebrek. "Het zou misschien niet vreemd zijn om een beroep te doen op een speler die al vijftien jaar bij de selectie zit", zegt hij. 

"Ze kennen me uiteraard, maar voor nu concentreer ik me op mijn club. Uiteindelijk is het onmogelijk om een uitnodiging te ontvangen als je niet goed presteert voor je clubs. Als ik opgeroepen word is dat perfect. Anders zal ik het team vanuit thuis aanmoedigen."

Poll: Moet Fabregas mee naar het WK volgens jou?

TAGS  I  Spanje  I   Lopetegui

woensdag 10 augustus 2022

dinsdag 9 augustus 2022

maandag 8 augustus 2022

zondag 7 augustus 2022