Conte haalt uit naar Hazard: "Denk toch niet zo aan jezelf"

Conte haalt uit naar Hazard:
Zaterdag 10 maart 2018 - 12:23   I  

Is er een probleem ontstaan tussen Eden Hazard en zijn trainer Antonio Conte? Daar lijkt het nu toch wel sterk op. Hazard was vorige allesbehalve te spreken over het feit dat hij tegen Manchester City als diepe spits moest spelen en uitte daarover zijn ongenoegen. Iets wat Conte de Belg niet in dank afneemt...

Het zijn zo van die wedstrijden waarin je het gevoel hebt dat je enkel hebt gelopen, niet gevoetbald", tekende Het Laatste Nieuws achteraf op uit de mond van Hazard. "Dat is het jammere. We hadden zo nog drie uur kunnen voetballen. En ik zou nog nul ballen hebben geraakt. Voila. Alleen op het einde hadden we wat meer de bal. Tegen Barcelona speelde ik in dezelfde rol, maar toen hadden we tenminste nog mogelijkheden. Vandaag niks."

"Het was ingewikkeld. We raakten nooit onder hun pressing uit. Als je de bal dan toch had, werd je meteen omsingeld door drie of vier mensen. We hebben verkeerde keuzes gemaakt. Ach, als de trainer mij voorin zet, probeer ik gewoon mijn best te doen. We speelden gewoon geen goeie wedstrijd en voor mij persoonlijk was het moeilijk om te schitteren als je nauwelijks drie ballen raakt. City was gewoon veel beter. We hebben niet met onze kwaliteiten gespeeld."

"Mijn beslissingen zijn altijd het beste voor het team"

De volgende morgen verslikte Antonio Conte zich ongetwijfeld in zijn koffie bij het lezen van de uitspraken van Hazard - op de koop toe dé vedette van Chelsea. Op zijn wekelijkse persbabbel kwam de Italiaanse oefenmeester van The Blues dan ook nog eens terug op de uitlatingen van Hazard.

"Mijn beslissingen zijn altijd het beste voor het team. Het is belangrijk dat om toegewijd te zijn aan de ploeg en niet eerst aan jezelf te denken", kreeg Hazard meteen een veeg uit de pan. "Mijn ervaringen als speler hebben me geholpen dat in te zien", tekende Het Nieuwsblad nog op uit de mond van Conte.

De Italiaan staafde het met een voorbeeld uit zijn eigen spelerscarrière. "Eén keer heb ik me laten gaan. We speelden een topper met Juventus tegen Parma. We wonnen met 3-1. In een interview zei ik dat ik blij was met de winst, maar dat ik niet tevreden was met de positie waarop de trainer mij uitspeelde."

"Tegen Barcelona hoorde ik niemand klagen"

"Trainer Lippi maakte me met de grond gelijk, vertelde me dat ik in de eerste plaats te weinig respect had getoond voor mijn teammaats, maar ook voor hem, de club en de fans. Nadien zag ik vooral het belang van het team in. Dat komt niet vanzelf. Spelers hebben iemand nodig die hen op hun fouten wijst. Als ik denk dat het de juiste manier om te spelen is, is dat zo. De tactiek tegen Man City was dezelfde als tegen Barcelona, toen hoorde ik niemand klagen", besluit Conte.

Poll: Moet Hazard weg bij Chelsea?

TAGS  I  Conte  I   Hazard  I   Chelsea

zaterdag 20 juli 2024

vrijdag 19 juli 2024

donderdag 18 juli 2024

woensdag 17 juli 2024