'KBVB neemt erg drastische beslissing over rapper Damso en het WK-lied'

'KBVB neemt erg drastische beslissing over rapper Damso en het WK-lied'
Donderdag 08 maart 2018 - 23:33   I  

Zoals voor elk groot tornooi zal ook voor het komende WK een supporterslied voor de Rode Duivels uitgebracht. Deze keer was die eer weggelegd voor de Brusselse artiest Damso. Die keuze maakte echter heel wat reacties los.

Zo zouden zijn eerdere teksten erg vrouwonvriendelijk zijn geweest, waardoor veel mensen het dan ook erg vonden dat net zo een artiest een lied mocht maken voor de Rode Duivels. De Belg met Congolese roots kwam zo in het oog van een mediastorm terecht, die gisteren en vandaag haar hoogtepunt bereikte.

Zo mengde ook Zuhal Demir zich in het debat. "Ik kan me niet voorstellen dat de voetbalbond het merk van de Rode Duivels aan dit wil verbinden. Ik ga ervan uit dat men dit plan zal afvoeren", aldus Demir gisteren in Van Gils & Gasten. Ook sponsors zouden niet langer tevreden zijn met de keuze voor Damso.

Ook binnen de bond weerstand

Ook vanuit de voetbalbond kwamen er vandaag berichten dat niet iedereen akkoord zou zijn met de keuze. Nochtans had de KBVB eerder gezegd dat het achter de keuze bleef staan en dat het project ook opnieuw zou worden uitgelegd.

“Ik neem afstand van de beslissing van het management inzake Damso. Ik vraag aan mijn collega's van de Raad van Bestuur om dat in overweging te nemen en misschien een andere beslissing te maken", zei KVK-voorzitter en lid van de Raad van Bestuur van de Voetbalbond Joseph Allijns aan VTM NIEUWS.

Sponsors niet akkoord

Ook de sponsors waren tegen de keuze van Damso. En als het financiële begint te rammelen kan een keuze snel veranderen. En zo gebeurde ook, want volgens Sporza zou de KBVB nu toch hebben beslist om de samenwerking met Damso stop te zetten.

 

Poll: Terechte beslissing?

TAGS  I  Damso  I   WK  I   Rode Duivels

donderdag 18 juli 2024

woensdag 17 juli 2024

dinsdag 16 juli 2024