Gerrard en Lampard diep onder de indruk van Rode Duivel: "Unieke speler"

Gerrard en Lampard diep onder de indruk van Rode Duivel:
Donderdag 08 maart 2018 - 11:13   I  

Steven Gerrard en Frank Lampard, twee iconen van het Engelse voetbal en monumenten bij Liverpool en Chelsea. Als net die heren je overladen met complimenten dan zou je voor minder gaan zweven. Al zijn enkele Rode Duivels het ondertussen wel al gewoon natuurlijk.

Ook Moussa Dembélé, want die krijgt bijvoorbeeld de laatste weken wel elke dag een schitterend compliment. Iedereen is dan ook lyrisch over de prestaties van de middenvelder van de Spurs. Zijn collega's vinden hem de beste speler waarmee ze samenspelen en ook mensen naast het veld kunnen hun lof niet verborgen houden.

Unieke speler

Ook gisteren was Dembélé, ondanks de uitschakeling, ontzettend sterk. Hij had een passingpercentage dat weer rond de 98 % hing en was zoals gewoonlijk fenomenaal bal aan de voet. Ook Frank Lampard en Steven Gerrard waren onder de indruk van de Rode Duivel.

“Hij is een unieke middenvelder. Normaal gezien proberen middenvelders de combinatie te zoeken met een één-twee om dan te lopen. Maar hij kan je met zijn vaardigheden vernederen en geen enkele voetballer vindt dat leuk. Of je nu een verdediger of een middenvelder bent. Er is niets erger dan een krachtige loper die naast je loopt met de bal en je passeert met zijn behendigheid”, aldus Steven Gerrard volgens HLN.

"Hij heeft zijn spel veranderd"

Ook Frank Lampard was weer onder de indruk van de prestatie van de Rode Duivel. Normaal gezien ziet hij niet graag middenvelders die beginnen te dribbelen. Voor Dembélé maakt hij echter een uitzondering. Hij is ook danig onder de indruk van de laatste twee maanden die de middenvelder van de Spurs neerzet.

“Ik denk dat iedereen respecteert wat hij de laatste zes weken of twee maanden presteert”, vertelde Lampard. “Hij domineert echt op het middenveld. We herinneren hem altijd als een aanvallende middenvelder, maar hij heeft zijn spel veranderd. Hij zit nu dieper op het middenveld. Wat zo indrukwekkend is, is hoe hij aan de bal blijft. Ik ben geen grote voorstander van dribbelen op het middenveld, ik denk dat je soms te veel tikken nodig hebt. Maar dat is bij deze man niet het geval.” 

Poll: Moet Martinez Dembélé in de basis zetten?

TAGS  I  Tottenham  I   Rode Duivels  I   Lampard  I   Gerrard

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024