Eden Hazard neemt antivoetbal van Conte onder vuur: "Nooit"

Eden Hazard neemt antivoetbal van Conte onder vuur:
Maandag 05 maart 2018 - 06:32   I  

Het antivoetbal van Antonio Conte wist zondagavond, tegen het vloeiende hogeschoolvoetbal van leider Manchester City, niet te zegevieren. Eden Hazard, één van de weinige voetballende pionnen in het geheel van Chelsea, uitte na afloop van de topper zijn onvrede over de gekozen tactiek van zijn trainer.

Hazard is iemand die zijn coach altijd zal verdedigen, welke keuzes die ook maakte. Maar toch kon de Rode Duivel op het veld niet wegsteken dat hij met tegenzin als diepe spits moest spelen. Hazard raakte nauwelijks een bal en ging luttele minuten voor tijd gefrustreerd naar de kant.

"Het zijn zo van die wedstrijden waarin je het gevoel hebt dat je enkel hebt gelopen, niet gevoetbald", tekende Het Laatste Nieuws achteraf op uit de mond van Hazard. "Dat is het jammere. We hadden zo nog drie uur kunnen voetballen. En ik zou nog nul ballen hebben geraakt. Voila. Alleen op het einde hadden we wat meer de bal. Tegen Barcelona speelde ik in dezelfde rol, maar toen hadden we tenminste nog mogelijkheden. Vandaag niks."

"We hebben niet met onze kwaliteiten gespeeld"

"Het was ingewikkeld", ging de Rode Duivel verder. "We raakten nooit onder hun pressing uit. Als je de bal dan toch had, werd je meteen omsingeld door drie of vier mensen. We hebben verkeerde keuzes gemaakt. Ach, als de trainer mij voorin zet, probeer ik gewoon mijn best te doen. We speelden gewoon geen goeie wedstrijd en voor mij persoonlijk was het moeilijk om te schitteren als je nauwelijks drie ballen raakt. City was gewoon veel beter. We hebben niet met onze kwaliteiten gespeeld."

Eén ding is duidelijk: Hazard wil liefst niet gelinkt worden aan het antivoetbal dat zijn trainer af en toe verkiest. Dé vedette van Chelsea wil iedere week in een voetballende ploeg staan die zijn wil oplegt aan de tegenstander. De vraag is of dat onder Conte wel kan...

Poll: Moet Hazard weg bij Chelsea?

TAGS  I  Hazard  I   Conte  I   Chelsea  I   Manchester City

vrijdag 19 juli 2024

donderdag 18 juli 2024

woensdag 17 juli 2024

dinsdag 16 juli 2024