Marc Brys deelt prik uit richting Vercauteren en Cercle: "Dat is mooi"

Marc Brys deelt prik uit richting Vercauteren en Cercle:
Zondag 04 maart 2018 - 22:13   I  

Vandaag stond de belangrijke wedstrijd tussen Beerschot Wilrijk en Cercle Brugge op het programma. Voor beide clubs is het tweeluik wellicht het belangrijkste uit de recente geschiedenis. De winnaar zien we volgend seizoen terug op het hoogste niveau en dat is toch waar het voor beide ploegen om draait.

Beerschot Wilrijk begon het beste aan de dubbele confrontatie. Het won in eigen huis met 1-0 en gunde Cercle dus geen doelpunt. Daarvoor leek Cercle ook niet echt gekomen, want veel aanvalslust toonden de jongens van Vercauteren niet.

Cercle speelde eerder defensief en wou vooral geen tegendoelpunt incasseren. Dat kwam er wel na een blunder van de doelman. Daarmee wordt de wedstrijd in Jan Breydel erg spannend, want Cercle moet nu scoren. Een tegendoelpunt zou dan weer dramatisch kunnen zijn.

"Mooi dat het voetbal wint"

Na de wedstrijd was de trainer van Beerschot Wilrijk, Marc Brys, dan ook erg tevreden. Hij vond de overwinning verdiend, vooral omdat Cercle zo defensief speelde. Beerschot Wilrijk heeft het volgens hem gewoon goed gedaan en heeft die stijl van Cercle dus afgestraft.

"Een doelpunt meer was beter geweest, maar de nul houden is belangrijk. Daardoor was de wedstrijd vrij gesloten. Wij hebben onze kwaliteit gebruikt tegen de defensieve houding van Cercle. Het is mooi dat het voetbal wint", aldus Brys volgens Sporza.

Met tien toch nog gewonnen

Om de dramatiek wat groter te maken moest Beerschot Wilrijk ook lange tijd met een man minder voetballen. Maes zwierde zijn been heel hoog, plantte zijn studs in de zij van Omolo en moest naar de kant. Toch veranderde dat de wedstrijd niet en daar is Brys trots op.

"De rode kaart? Ik had de fout niet goed gezien, maar achteraf bevestigde de videoscheidsrechter het ook. Maar zelfs daarna hebben we weinig tot niets weggegeven", aldus Brys. Volgende week zondag staat de volgende en laatste confrontatie op het programma.

Poll: Is Beerschot Wilrijk nu favoriet?

TAGS  I  Beerschot Wilrijk  I   Cercle Brugge

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024