Conte teleurgesteld: "Hoopte dat Hazard dat zou doen"

Conte teleurgesteld:
Zondag 04 maart 2018 - 19:49   I  

Chelsea verloor vandaag met 1-0 tegen Manchester City. Dat Chelsea maar één doelpunt moest incasseren heeft veel te maken met de ultra-defensieve speelstijl van Chelsea. Conte had een dubbele gordel opgetrokken voor de neus van Courtois en City vond moeilijk ruimte. Die was er dan ook amper.

Voorin was Chelsea ook onmondig. Eden Hazard werd weer uitgespeeld als valse 9, maar de Rode Duivel stond op een eiland. Het werd dan ook niet de wedstrijd van Hazard en het was zelfs met momenten pijnlijk om te zien hoe Hazard 'misbruikt' werd door Antonio Conte.

In het absolute slot ging Hazard naar de kant en mocht Morata iets proberen forceren. De Italiaanse coach van Chelsea besloot om zo lang te wachten, omdat hij had gehoopt dat Hazard het verschil zou maken. "Ik hoopte dat Hazard in de laatste 10 minuten het verschil nog zou maken, daarom heb ik zo lang gewacht om Morata te brengen", aldus Conte.

Hoofd gebruiken

Conte speelde dus bijzonder verdedigend en het deed bij momenten pijn aan de ogen. Zeker omdat het gaat om Chelsea, normaal gezien een absolute topploeg in het Engelse voetbal. Daar was vandaag niets van te merken, maar toch bleef Conte zijn tactiek beschermen na de wedstrijd.

"Je moet je verstand gebruiken als je tegen dit City speelt, want anders kan je 3 of 4-0 verliezen hier. We kregen snel een tegendoelpunt in de tweede helft en dat heeft ervoor gezorgd dat we moeilijk konden terugkeren. We speelden gewoon tegen een goede ploeg en dit toont het verschil in klasse tussen beide ploegen aan momenteel", aldus Conte.

Scherpe Degryse

Ook Degryse was scherp in zijn analyse bij Play Sports. Hij heeft Hazard absoluut niet goed gebruikt en het was dan ook pijnlijk om de Rode Duivel bezig te zien. Hij neemt het woord normaal gezien niet graag in de mond, maar deze keer was "antivoetbal" wel op zijn plek.

Het leek wel alsof Conte slechts met een halve Hazard wilde spelen. Analist Marc Degryse begreep er niets van, en dat liet hij ook duidelijk blijken. "Weet je: we hebben het soms over antivoetbal, hé. Soms overdrijven we, maar de aanpak van Conte... Dit is zuiver antivoetbal", aldus de analist op Play Sports.

 

Poll: Is het verschil tussen beide ploegen gewoon te groot?

TAGS  I  Hazard  I   Chelsea  I   Manchester City  I   Conte

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024