De Bruyne en co kloppen ook het antivoetbal van Chelsea

De Bruyne en co kloppen ook het antivoetbal van Chelsea
Zondag 04 maart 2018 - 18:52   I  

Er staat dit seizoen geen maat op Manchester City. Zondagavond won de geoliede machine van Pep Guardiola ook van Chelsea. Antivoetbal tot en met, maar Antonio Conte slaagde er niet in om Kevin De Bruyne en co af te stoppen met zijn plannetje.

Zoals tijdens de meeste toppers, koos Conte ook tegen Manchester City voor een behoudende tactiek. De Italiaan wilde een muur optrekken en koos diep in de spits daarom voor… Eden Hazard. Tegen wil en dank moest onze landgenoot als nummer 9 fungeren.

Tot aan de rust werkte het plannetje van Chelsea, maar kort na de pauze vond Manchester City dan toch een gaatje in de defensie van de bezoekers. Sergio Agüero toonde zich een échte nummer 9, speelde David Silva aan en die pikte er op zijn beurt de inlopende Bernardo Silva. De Portugees pakte Thibaut Courtois tegenvoets en zo stond het 1-0.

(Echte) Chelsea-spitsen krijgen slechts paar minuten

Ook na het tegendoelpunt kwam Chelsea er nooit echt goed uit. Iets meer dan tien minuten voor tijd gooide Conte met Olivier Giroud een échte aanvaller in de strijd, maar ook dat leverde niets meer op. In minuut 90 werd Hazard vervangen door Alvaro Morata, maar zelfs met twee spitsen verloor Chelsea met 1-0.

Poll: Wordt Manchester City kampioen?

TAGS  I  Morata  I   Hazard  I   Chelsea  I   Manchester City  I   Giroud

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024