Gianluigi Buffon komt met hartverscheurende boodschap voor Davide Astori

Gianluigi Buffon komt met hartverscheurende boodschap voor Davide Astori
Zondag 04 maart 2018 - 14:33   I  

Hij heeft in zijn lange carrière al heel wat woelige waters doorzwommen, maar zelfs voor Gianluigi Buffon kwam het nieuws deze morgen staalhard binnen. Davide Astori, de 31-jarige kapitein van Fiorentina, is niet meer. Overleden op veel te jonge leeftijd deze nacht in een hotel, waar de Italianen verbleven voor het duel tegen Udinese.

De reacties stroomden na het nieuws massaal binnen, maar bij de reactie van de doelman van Juventus zal iedereen ongetwijdeld moeten slikken. De doelman heeft een erg persoonlijke boodschap voor Astori en diens familie. Hij doet dat trouwens met een elegantie die hem ook als doelman en als mens kenmerkt.

Prachtige boodschap

Lieve Asto,

Ik publiceer normaal gezien nooit iets persoonlijks, gericht naar één persoon. Ik ben namelijk van mening dat de schoonheid en het unieke van relaties, wederzijds respect en affectie, niet behoren tot mensen die geen respect hebben voor bepaalde grenzen en limieten.

Speciaal voor jou wil ik een uitzondering maken op die regel. Jij hebt een jonge vrouw en familie die nu iets verschrikkelijks moeten doorstaan. Maar jij hebt vooral een jonge meid en die verdient het om te weten dat haar vader een perfecte mens was. Een groots en perfect persoon. Jij was de verpersoonlijking van een oude verdwenen wereld waarin waarden als altruïsme, elegantie, opvoeding en respect voor anderen hoogtij vierden.

Ik wil u feliciteren, want jij bent een van de grootste sportfiguren die ik ooit heb mogen leren kennen. Rust in vrede.

Je gekke Gigi

Jonge vader

Astori werd twee jaar geleden vader van een dochtertje. Hij laat nu op erg droeve wijze een dochtertje achter en een jonge vriendin. De wedstrijd tussen Udinese en Fiorentina werd meteen uitgesteld toen het nieuws bekend raakte. Intussen heeft de Serie A beslist om alle wedstrijden van vandaag uit te stellen naar een later moment.

TAGS  I  Buffon  I   Davide Astori  I   Juventus  I   Fiorentina

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024