EA Sports verdient dit krankzinnige bedrag met Ultimate Team

EA Sports verdient dit krankzinnige bedrag met Ultimate Team
Dinsdag 27 februari 2018 - 14:10   I  

Vroeger verdiende EA Sports vooral veel geld aan de verkoop van het spel FIFA zelf. Anno 2018 valt het grote geld te verdienen aan FIFA Ultimate Team. Spelers blijven packs kopen en dat levert het Amerikaanse bedrijf waanzinnig veel geld op.

De meesten onder ons doen het wel regelmatig: enkele packs op FIFA Ultimate Team openen in de hoop Cristiano Ronaldo, Lionel Messi of een andere wereldtopper vrij te spelen. Maar de kans is groot dat je uiteindelijk met een Steven Defour of Jelle Vossen eindigt, wat vanzelfsprekend resulteert in het openen van meer packs. Daar verdient EA Sports, naast de reguliere verkoop van het spel, bakken met geld mee. De CFO van EA, Blake Jorgensen, berekende dat het Amerikaanse bedrijf minstens 800 miljoen euro verdient aan de verkoop van Ultimate Team packs.

Meer dan 10 miljoen exemplaren

Voor de Playstation 4 werden er al meer dan 10 miljoen exemplaren van FIFA 18 verkocht. Voor de Xbox One ligt het totaal aantal verkochte exemplaren op een kwart daarvan. Ter vergelijking: Pro Evolution Soccer 2018 van Konami haalde de kaap van 1 miljoen verkochte exemplaren niet eens. Dat kunnen we opmaken uit de cijfers van VGChartz, een Britse website die wekelijks verkoopscijfers van hardware en software publiceert.

Poll: Koop jij regelmatig packs op Ultimate Team?

TAGS  I  FIFA 18  I   FIFA Ultimate Team  I   EA Sports  I   PES  I   Pro Evolution Soccer  I   Konami  I   Cristiano Ronaldo  I   Messi  I   Vossen  I   Defour

woensdag 19 juni 2024

dinsdag 18 juni 2024

maandag 17 juni 2024

zondag 16 juni 2024