Kompany komt met briljante reactie na hét sprintduel tegen Aubameyang

Kompany komt met briljante reactie na hét sprintduel tegen Aubameyang
Dinsdag 27 februari 2018 - 11:14   I  

Vincent Kompany maakte zondagnamiddag een geslaagd optreden in de finale van de League Cup. Samen met Manchester City won hij eenvoudig van Arsenal (0-3). Kompany zorgde voor de 0-2 én troefde zelfs snelheidsduivel Pierre-Emerick Aubameyang af in een sprintduel.

Het was een opmerkelijk beeld, dat zowat de hele wereld rondging: de 31-jarige Kompany begon met een achterstand aan een sprintduel tegen de pijlsnelle Aubameyang, maar onze landgenoot snelde de nieuwe spits van Arsenal gewoon voorbij.

"Soms is het goed om mensen te verrassen"

Hoe kon dat gebeuren? Arsenal-fans – en Aubameyang al zeker – begrepen er niets van. Na afloop van de wedstrijd kwam Kompany terug op de bewuste actie. “Soms is het goed om mensen te verrassen”, knipoogde de Rode Duivel.

“Ik weet eigenlijk niet goed hoe ik het heb gedaan. Het was op verdedigersinstinct dat ik hem kon bijhalen. Ik dacht ‘Laat hem niet scoren!’ En op zo’n moment moet je gewoon een versnelling hoger schakelen”, lachte Kompany nog.

"Het betekent de wereld voor me"

Vince The Prince speelde een dijk van een wedstrijd tegen Arsenal, en zette Manchester City met zijn doelpunt bovendien op weg naar een comfortabele overwinning. De explosie van vreugde die volgde na zijn goal, was uniek. “Het betekent de wereld voor me. Ik weet op voorhand niet hoe ik een doelpunt zal vieren. Het was pure emotie.”

Poll: Zal Kompany nog belangrijk zijn voor de Rode Duivels?

TAGS  I  Kompany  I   Aubameyang  I   Manchester City  I   Arsenal

maandag 4 maart 2024

zondag 3 maart 2024

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024