Anderlecht weer titelkandidaat? “Hij is een troefkaart voor hen in de titelstrijd”

Anderlecht weer titelkandidaat? “Hij is een troefkaart voor hen in de titelstrijd”
Maandag 26 februari 2018 - 16:07   I   door Redactie

Anderlecht won met 5-3 van Moeskroen. Er waren twee zaken die echt opvielen: de intrede van Marc Coucke uiteraard en de kleine wedergeboorte van Lukasz Teodorczyk. De spits scoorde zowaar drie keer en dat terwijl hij al een heel seizoen op zoek is naar goals.

Teo Troefkaart

“Ik weet niet wat er precies met Teodorczyk aan de hand was -Vanhaezebrouck overwoog de hulp van een psycholoog-, maar wie vorig seizoen Anderlecht mee kampioen maakte, kan niet ineens al zijn kwaliteiten kwijt zijn. Nu, we moeten ook geen te grote woorden gebruiken, hij lukte drie goals in een thuismatch tegen Moeskroen, zo uitzonderlijk is dat niet”, relativeert Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine.

Toch ziet Sys er meteen de voordelen van in. De Poolse spits kan nog een belangrijk wapen worden in de titelstrijd, zo stelt hij. “Een vlot scorende Teo kan wel opnieuw een troefkaart zijn in de strijd om de titel. Dat de peptalk van Marc Coucke daar een rol in zou spelen, gaat mij te ver, maar dat de aanwezigheid van Coucke voor duidelijkheid en vertrouwen zorgt bij de ploeg, kan ik mij wel inbeelden.”

Nieuw tijdperk

Plots is Anderlecht weer een titelkandidaat. “Door deze zege hebben de Brusselaars alleszins weer het lot in eigen handen”, merkt Sys op. “Ze komen op twaalf punten van Club Brugge, in PO1 worden er dat zes. Dat zijn twee zeges tegen Club en ze staan er weer bij. Wat ook wel met het falen bij Club te maken heeft, want zij hadden die kloof in feite al veel verder moeten uitdiepen. Leko blijft daar zeer rustig onder, maar op een bepaald moment moet je toch eens op tafel kloppen en ingrijpen. Je kunt het niet enkel steken op een vormdip bij Vormer, want de uitstekende prestaties van Vanaken compenseren dat enigszins.”

Anderlecht staat voor een nieuw tijdperk. Een revolutie. Ik verwacht niet dat Herman Van Holsbeeck zal blijven, zeker niet na de kritiek die Coucke toch wel gaf op het transferbeleid tijdens de wintermercato. Er zullen belangrijke veranderingen doorgevoerd worden. Als die duidelijkheid er de volgende weken komt en als Teodorczyk weer aan het scoren gaat, zijn dat grote stappen voorwaarts voor paars-wit.”

Poll: Is Anderlecht weer een titelkandidaat?

TAGS  I  Anderlecht  I   Teodorczyk  I   Sys

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024