Update: Kondigt Zuid-Afrikaanse topclub komst Usain Bolt aan?

Update: Kondigt Zuid-Afrikaanse topclub komst Usain Bolt aan?
Maandag 26 februari 2018 - 21:32   I  

Usain Bolt staat voor een opmerkelijke carrièreswitch. De elfvoudige Jamaicaanse wereldkampioen heeft namelijk een contract bij een voetbalclub getekend. Dat kondigde hij zelf via Twitter aan.

De Jamaicaanse topsprinter, goed voor acht olympische medailles en elf wereldtitels, hing in de zomer van 2017 zijn spikes aan de wilgen. Nu is het voor Bolt tijd om zijn voetbalschoenen uit de kast te halen. Het is geweten dat de atleet een enorme voetballiefhebber is en in het verleden speelde hij al eens een wedstrijd mee met de Franse amateurclub Saint-Jean-Beaulieu.

Bolts manager, Ricky Simms, liet in het verleden weten dat de Jamaicaan al een tiental aanbiedingen had gekregen om op proef te komen. In maart zou Bolt zelfs een training meepikken bij Dortmund. De topsprinter is zelf een trouwe supporter van Manchester United, maar de kans lijkt klein dat hij daar Mata, Martial of Rashford uit de basis zou kunnen spelen. Bolt verklapt morgen (dinsdag, nvdr.) pas welke kleuren hij in de toekomst zal verdedigen.

Update

Start Usain Bolt zijn prille voetbalcarrière in Zuid-Afrika? Het zou zomaar kunnen. Zevenvoudig Zuid-Afrikaans kampioen Mamelodi Sundowns stuurde namelijk onderstaande tweet de wereld in. Die laat weinig aan de verbeelding over. De club uit Pretoria staat momenteel op kop in de Premier Soccer League en draait ook nog mee in de CAF Champions League, de Afrikaanse equivalent van onze Champions League.

Bekijk hieronder de aankondiging van Usain Bolt.

Poll: Zou Usain Bolt kunnen meedraaien in de Jupiler Pro League?

TAGS  I  Usain Bolt  I   Manchester United  I   Jamaica

maandag 29 mei 2023

zondag 28 mei 2023

zaterdag 27 mei 2023