Louwagie ziet een extra voordeel aan topaffiche met Tottenham: "Voor hen zal dat een rol spelen"

Louwagie ziet een extra voordeel aan topaffiche met Tottenham:
Maandag 12 december 2016 - 16:35   I  

AA Gent-manager Michel Louwagie kon natuurlijk zijn geluk niet op toen bekend werd dat Tottenham de tegenstander van Gent zou zijn in de Europa League. Louwagie en voorzitter Ivan De Witte hadden gehoopt op een klepper en kregen die ook.

"We vreesden dat het weer een Turkse tegenstander zou worden. Die kans werd hoe langer, hoe groter. In de Champions League en voor de groepsfase van deze Europa League was onze loting niet echt sexy, nu wel", is Louwagie opgetogen bij Sporza.

"Het was de natte droom van mij en de voorzitter om AS Roma of Tottenham te loten en dat is gelukt. Dit is eigenlijk een Champions League wedstrijd. Dat we op Wembley spelen is ook fantastisch. Alle wedstrijden die ik me herinner in dat stadion zijn heroïsch. Nu kunnen we er zelf gaan spelen en dat is toch iets dat je in je carrière een keer wil meemaken. Wij horen ook nog niet zo lang bij de topclubs dus voor ons is dit allemaal relatief nieuw. We zijn dus extra geprikkeld. Dat er dan ook nog eens Belgen bij de Londense club spelen, is helemaal speciaal."

"De coach heeft alleszins zin om zijn tanden er in te zetten. Hij was vorig jaar ontgoocheld dat we geen Engelse club troffen. We zijn dus misschien niet kansloos. Tottenham is natuurlijk sterker, maar Gent heeft ook al prestaties neergezet in Europa die niemand verwacht had. Wie weet onderschatten ze ons. En ik weet niet hoe zwaar hun programma in de Premier League is, maar dat kan zeker ook meespelen. Maar laat ons niet te voortvarend zijn. Tottenham blijft een grote naam en we gaan er met veel respect naartoe."

Gent gaat zich niet extra versterken voor deze clash. Al denkt Louwagie wel dat Gent zo extra spelers kan lokken. "Neen, de voorzitter en de trainer staan al een paar weken scherp. Ze willen sowieso versterking halen dus ik denk niet dat dit een rol zal spelen. Voor de spelers die willen komen misschien wel. Het is toch speciaal om tegen Tottenham te spelen en dan kunnen ze zich misschien tonen op het Europese toneel."

TAGS  I  Michel Louwagie  I   AA Gent  I   Tottenham

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024