Vormer heeft grappige bijnaam voor Vanaken bedacht

Vormer heeft grappige bijnaam voor Vanaken bedacht
Dinsdag 06 februari 2018 - 09:00   I  

Hans Vanaken groeide bij Club Brugge uit tot één van de dragende krachten binnen het elftal. De prestaties van de spelmaker worden iedere week opnieuw onder het vergrootglas gelegd, maar stress heeft hij niet. "Je krijgt me niet opgejaagd", aldus Vanaken.

Ruud Vormer bedacht zelfs een grappige bijnaam voor Vanaken: 'slome'. "Vanwege mijn uitstraling die wat rustig en gelaten is", verduidelijkt Vanaken in Het Laatste Nieuws. "Ik heb daar geen problemen mee en vind het eigenlijk wel grappig."

"Als ik nog maar ergens binnenkom, roept hij al van 'hey slome'. Dat is gewoon mijn manier van doen. Ik ben een heel rustige jongen, die alles op zijn gemak doet. Je krijgt me niet opgejaagd. Dat kan iedereen je bevestigen, mijn ouders in de eerste plaats."

Een nadeel is dat niet volgens Vanaken. "Voor mezelf vind ik dat een pluspunt. Omdat ik me zo nooit geen zorgen maak of pieker over iets. Mijn vader zei vroeger al dat dat als profvoetballer enorm in mijn voordeel zou spelen. Omdat ik zo niet te lang zou stilstaan bij een slechte match of een gemiste kans. Of omdat ik zo niet wakker zou liggen van kritiek. Letterlijk."

"Ik ben er zeker van dat er voetballers zijn die minder goed kunnen slapen door kritiek. Of van de stress misschien. Maar dat is niet aan mij besteed. Gelukkig voor Lauren ook, dat ik niet thuiskom en nog eens een hele middag of avond loop te zagen en klagen", besluit Vanaken.

Poll: Ben jij tevreden met de prestaties van Vanaken?

TAGS  I  Vanaken  I   Vormer  I   Club Brugge

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024