Tottenham komt nipt tekort tegen Manchester United

Tottenham komt nipt tekort tegen Manchester United
Zondag 11 december 2016 - 16:53   I  

Manchester United heeft een erg belangrijke zege geboekt tegen Tottenham. United had al een achterstand van zes punten op Tottenham, maar heeft die nu herleid tot drie punten. Het blijft wel op de zesde plaats staan.

Bij Tottenham stonden met Vertonghen, Alderweireld en Dembele alle Belgen aan de aftrap. Fellaini zat op de bank bij United. De thuisploeg startte vurig aan de wedstrijd. Vertonghen moest een pegel van Herrera blokken, maar daarna was het Belgische centrale duo toch geklopt. Kane verloor de bal op het middenveld, Herrera lanceerde meteen Mkhitaryan. De Armeniër kon nog net binnen knallen alvorens Alderweireld kwam opzetten. 

Na rust kreeg Tottenham dé kans op de gelijkmaker, maar Wanyama miste onbegrijpelijk met het hoofd. De Keniaan stond moederziel alleen, daar had hij veel meer mee moeten doen. Die misser werd bijna bestraft, want Pogba maakte er bijna 2-0 van met een schitterende vrije trap. Zijn schot belandde echter op de paal. Ook Eriksen was gevaarlijk met een vrije trap, maar De Gea stond paraat. In de slotfase van de wedstrijd was er wel nog slechts nieuws voor United, dat op weg leek naar de zege. Uitblinker Mkhitaryan moest met een brancard van het veld gedragen worden. Door de blessure had de wedstrijd een tijdje stilgelegen en verwaterde het spel daarna. Zo bleef het bij 1-0.

Manchester United - Tottenham 1-0

29' Mkhitaryan 1-0

 

TAGS  I  Manchester United  I   Tottenham

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024