'Mr. Europe' Coulibaly reageert na wondermooi en beslissend doelpunt

'Mr. Europe' Coulibaly reageert na wondermooi en beslissend doelpunt
Vrijdag 09 december 2016 - 12:17   I  

Alweer Kalifa Coulibaly was beslissend voor AA Gent in Europa. Vorig seizoen deed hij het tegen Olympique Lyon in de Champions League, gisteren moest Konyaspor eraan geloven. Door het doelpunt sprong Gent in extremis nog over Braga naar de tweede plaats in de Europa League.

“Natuurlijk is het ongelofelijk gevoel om je ploeg in de laatste minuut te kwalificeren. Na de rust wisten we dat Braga op 1-2 stond tegen Shakhtar. Toen ik inkwam was het zelfs al 1-3. Dus moesten we gewoon dat doelpunt maken om door te gaan", vertelt Coulibaly op de clubsite. "Maar we hebben er altijd in geloofd en we hebben allemaal alles gegeven. Daarvoor werden we gelukkig beloond in de laatste minuut. Dus we zijn allemaal tevreden. (lacht)"

Coulibaly had de moed nog niet opgegeven op het einde. “Nee absoluut niet. Zeker omdat we op het einde van de wedstrijd veel kansen kregen. Ik zei tegen mezelf: we moeten dit gewoon doen, we moeten het afmaken, ten koste van alles. Op het einde pompten we de ballen richting doel en wist ik, nu moet ik het doen. Ik ben blij dat het me gelukt is.”

Het was niet de eerste keer dat hij beslissend in Europa was. “Ja, dat klopt en daar ben ik heel blij mee want scoren doet elke spits plezier. Maar voor mij blijft de groep het belangrijkste. Dit is het werk van een heel team, iedereen heeft hier hard voor gewerkt. Dat mogen we niet vergeten.”

TAGS  I  Kalifa Coulibaly  I   AA Gent

vrijdag 24 mei 2024

donderdag 23 mei 2024

woensdag 22 mei 2024

dinsdag 21 mei 2024

maandag 20 mei 2024