KV Mechelen schokt iedereen met deze uitspraak over Rob Schoofs

KV Mechelen schokt iedereen met deze uitspraak over Rob Schoofs
Dinsdag 21 november 2017 - 16:32   I  

Rob Schoofs ging afgelopen weekend vol door op de enkel van Lukebakio, die met de schrik vrijkwam. Na ingrijpen van de videoref kreeg Schoofs ook een rode kaart. Het bondsparket wil hem nu 2 speeldagen effectief schorsen, maar daar gaat Mechelen niet mee akkoord.

Bij Mechelen minimaliseren ze de actie van Schoofs zelfs. Lukebakio werd daarna gewisseld, maar dat was enkel een tactische wissel. Schoofs heeft de speler van Charleroi dus niet van het veld getrapt.

"In de pers wordt de fase enorm opgeklopt, maar zo erg was het toch allemaal niet? Zeker niet als je dat vergelijkt met andere fouten in België, waarbij spelers wel de tegenstrever willen raken. Schoofs had allerminst de intentie om Lukebakio te kwetsen en verliet het veld zonder discussie.” Dat vertelde pportief manager Herman Stijlemans volgens Het Laatste Nieuws.

Mechelen hoopt dat Schoofs er nu van af zal komen met een voorwaardelijke straf. Het is zijn eerste rode kaart en "een voorbeeld voor de spelers op de Belgische voetbalvelden". Schoofs zelf vond de rode kaart na het bekijken van de beelden overigens geheel terecht.

Poll: Snapt u deze reactie van Mechelen?

TAGS  I  KV Mechelen  I   Schoofs  I   Charleroi  I   Lukebakio

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024