Club Brugge zegt 'neen' tegen monsterbod van 15 (!) miljoen

Club Brugge zegt 'neen' tegen monsterbod van 15 (!) miljoen
Dinsdag 21 november 2017 - 11:50   I  

Club Brugge verkocht Björn Engels afgelopen zomer voor pakweg 8 miljoen euro aan Olympiakos, maar blauw-zwart had een jaar eerder véél meer kunnen vangen voor de centrale verdediger.

Het is Engels zelf die het nieuws naar buiten bracht in een gesprek met Sport/Voetbalmagazine. De verdediger hoopte na de titel met Club Brugge een stap vooruit te zetten. Liefst naar een Premier Leagueclub.

15 miljoen euro

"Er was toen heel concrete interesse van zo'n club, er lag op dat moment zelfs een bod op tafel van ongeveer het dubbele van wat Club afgelopen zomer voor mij kreeg. Vijftien miljoen? Ja, maar dat is nooit in de pers verschenen, omdat ik niet iemand ben die zo te werk gaat", verduidelijkt Engels.

Het zou om Bournemouth gegaan hebben. Veel maakt het nu niet meer uit, want Club Brugge blokkeerde de transfer. "Ik zal ook nu de naam van die club niet bekendmaken, maar ik wou daar toen wel absoluut naartoe. Ook omdat ik vond dat ook Club er echt beter van zou worden. Want ik denk niet dat er in België al vaak vijftien miljoen euro voor een verdediger is betaald. Daarom zette ik druk op het bestuur."

Droom afgepakt

Het blauw-zwarte bestuur hield het been stijf en dus bleef Engels nog een jaar langer bij Club Brugge. "Ik ben in die periode wel elke dag blijven trainen. Van sommige jongens lees ik verhalen dat ze in zulke omstandigheden niet meer naar de club komen, van Adrien Trebel bijvoorbeeld, dat ze dreigen met de wet van 78 of zelfs naar hun land terugkeren."

"Maar ik ben mij altijd blijven inzetten. Ze wilden mij niet laten gaan, met het oog op de Champions League, en voor mij betekende dat: ze pakken mijn droom af. Ook na het sluiten van de transferperiode is dat nog een tijd in mijn hoofd blijven spelen", besluit Engels.

Poll: Had Club Brugge het bod van 15 miljoen moeten accepteren?

TAGS  I  Engels  I   Club Brugge  I   Bournemouth  I   Premier League  I   Olympiakos

dinsdag 27 september 2022

maandag 26 september 2022

zondag 25 september 2022