Ongelofelijke nederlaag AA Gent, Standard haalt zwaar uit

Zondag 23 oktober 2016 - 23:05   I   door Redactie

AA Gent heeft de Europese kater tegen Shakhtar Donetsk niet kunnen doorspelen. De Buffalo’s gaven met tien man nog een dubbele voorsprong weg bij Eupen en verloren uiteindelijk nog in blessuretijd. Standard rekende af met Waasland-Beveren: 5-0.

EupenAA Gent 3-2
31′ Milicevic (pen) 0-1, 63′ Neto 0-2, 70′ Sylla 1-2, 90′ Cases 2-2, 90+3′ Taulemesse 3-2

AA Gent had het niet onder de markt in de eerste helft, maar klom na een halfuur wel op voorsprong dankzij een strafschopdoelpunt. Al-Abdulrahman haalde Ndongala neer in de zestien en Milicevic scoorde vanaf de stip. Na de pauze moest Gent met tien verder nadat Davidazde een tweede geel kreeg. Eupen vatte moed, maar Gent liep verder uit. Coulibaly stuurde Renato Neto in het straatje en die maakte er 0-2 van. Twintig minuten voor affluiten scoorde Sylla nog de aansluitingstreffer. In een prangende slotfase hield Rinne de Buffalo’s nog een tijd recht, maar uiteindelijk scoorde Cases toch nog de gelijkmaker. En dat was nog niet alles. Coulibaly miste de kans op de 2-3 en, onwaarschijnlijk maar waar, Eupen won nog dankzij een goal in de slotminuut van Taulemesse.

StandardWaasland-Beveren 5-0
16′ Raman 1-0, 26′ en 31′ Orlando 2-0 en 3-0, 56′ Raman 4-0, 69′ Emond 5-0 (pen)

De wedstrijd was aan de rust al gespeeld. Na twee afgekeurde goals bracht Benito Raman de thuisploeg na 16 minuten op voorsprong. Köteles had geen verhaal op het afstandsschot van de ex-Gentenaar. Nog voor het halfuur liet Orlando Sa Köteles met een rake kopbal weer kansloos. Standard speelde de bezoekers helemaal weg en nog voor de rust stond het al 3-0 dankzij opnieuw een doelpunt van Orlando Sa. Van een wedstrijd was in de tweede helft geen sprake meer. Raman zorgde met een schot in de verste hoek voor de 4-0 en Renaud Emond deed zijn ex-club van de stip nog wat harder pijn.