Voetbalbond reageert op alle fases die dit weekend voor zoveel problemen zorgden

Voetbalbond reageert op alle fases die dit weekend voor zoveel problemen zorgden
Maandag 30 oktober 2017 - 16:15   I  

De KBVB heeft op haar website gereageerd op alle discutabel fases van het weekend waar de videoref al dan niet ingreep. Scheidsrechtersbaas overloopt 4 fases: de twee strafschopgevallen in Charleroi, de penaltyfase in Kortrijk en die in Brugge.

Over de eerste fase waar Kubo neergaat in de 16 is Verbist duidelijk. De scheidsrechter en de videoref deden allebei wat ze moesten doen. Het was dan ook geen strafschop.

Delferière liet doorspelen, maar moest van de videoref toch de beelden bekijken. Hij kwam niet op zijn stappen terug. "Het protocol van de VAR wordt hier perfect gevolgd en het blijft de verantwoordelijkheid van de scheidsrechter op het terrein om zijn genomen beslissing al dan niet te corrigeren", aldus Verbist.

De tweede fase was de handsbal van Baby, die niet gefloten werd door Delferière. Die had de fase beoordeeld en ging niet in op de vraag van de videoref om de beelden te herbekijken.

"Sébastien Delferière aanzag dit als onvrijwillig, riep dit ook waardoor de videoref niet meer tussenkwam er vanuit gaande dat de scheidsrechter de fase goed gezien had. Hier had hij moeten aandringen bij de scheidsrechter om toch naar de beelden te gaan kijken. Een strafschop had hier een correcte beslissing geweest."

De penaltyfase in KV Kortrijk-RC Genk werd goed gefloten volgens Verbist. Door toedoen van de videoref ging Wim Smet de beelden bekijken en floot hij een strafschop. "Door zo te springen krijgt hij de bal tegen de arm en na tussenkomst van de VAR wordt een terechte penalty gegeven door scheidsrechter Wim Smet."

De laatste fase is die tussen Club Brugge en STVV. Daar had de videoref niet moeten handelen volgens Verbist, omdat de beslissing van de ref niet 100% fout was. Er wordt dus enkel gecommuniceerd dat de videoref niet had moeten ingrijpen. Of het daadwerkelijk penalty was vermelde Verbist eigenlijk niet. "De vraag die hier moet gesteld worden: Is de scheidsrechter fout (clearly wrong)? In dit geval niet en de videoref had hier dan ook niet moeten tussenkomen".

TAGS  I  Verbist  I   videoref  I   AA Gent  I   Charleroi  I   RC Genk  I   KV Kortrijk  I   Club Brugge  I   STVV

vrijdag 1 juli 2022

donderdag 30 juni 2022

woensdag 29 juni 2022