Absolute jackpot: 'Dit wordt de duurste transfer ooit voor Club Brugge'

Absolute jackpot: 'Dit wordt de duurste transfer ooit voor Club Brugge'
Vrijdag 25 november 2016 - 06:00   I   door Redactie

Club Brugge wil de jackpot voor José Izquierdo. Het schitterende doelpunt van de Colombiaan tegen Leicester City heeft de prijs enkel maar opgedreven.

"Uiteraard is dit positief voor zijn waarde", zegt CEO Vincent Mannaert in Het Laatste Nieuws. "Champions League-doelpunten, zeker de allermooiste, gaan de wereld rond. Het was een 'vintage' Izquierdo-goal. En hij was voor veel ploegen uit de grote competities al geen onbekende."  

Van een wintertransfer is echter geen sprake, alhoewel... "Izquierdo zal niet vertrekken tijdens de winterstop, tenzij bij een fenomenaal bod", benadrukt Mannaert. Daarover zijn goede afspraken gemaakt. Toen we hem vorige zomer duidelijk maakten dat hij moest blijven, hebben we zijn contract opengebroken en verbeterd. Logisch, dat verdiende hij ook. Daarna is de rust weergekeerd. Op dat vlak is er zeker niets blijven hangen bij hem."

Izquierdo wordt zonder twijfel de duurste speler ooit bij Club. "Het is nooit een ambitie om een speler te verkopen als duurste ooit, wel om zijn reële marktwaarde te verzilveren. Maar zijn marktwaarde is dermate hoog, dat het ernaar uitziet dat hij onze duurste uitgaande transfer ooit zal zijn."

Bailey en Ndidi moeten al 20 tot 25 miljoen euro opbrengen. Izquierdo zeker niet minder. "Ndidi en Bailey zijn prima talenten met veel potentieel, maar hebben vooralsnog geen prijzen gewonnen", stelt Mannaert. "Dat ligt bij José toch anders: beker gewonnen, titel en Supercup gepakt, Europese kwartfinale gespeeld... En nu bevestigt hij in de Champions League.

TAGS  I  Club Brugge  I   José Izquierdo

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024