Guardiola zette De Bruyne op deze onwaarschijnlijke positie in Champions League

Guardiola zette De Bruyne op deze onwaarschijnlijke positie in Champions League
Donderdag 24 november 2016 - 11:05   I   door Fabian Morren

Manchester City speelde niet goed in de Champions League en speelde uiteindelijk 1-1 gelijk bij Mönchengladbach. Goal.com is scherp in zijn analyse.

"Guardiola varieert graag naargelang de omstandigheden, maar hij was bij zijn terugkeer naar Duitsland wel érg creatief: zo speelde hij met vier verschillende defensies (waarvan één zowaar leek op een ruitopstelling), gebruikte hij vier verschillende rechtsachters (waaronder Nicolas Otamendi en Kevin De Bruyne) en vroeg hij de veelzijdige Fernandinho om dat alles te verbinden, het zij als middenvelder, centrale verdediger of iets tussenin", aldus Goal.

“Guardiola veroorzaakte zo verwarring bij zijn eigen troepen. De City-spelers leken even verward als de toeschouwers in het stadion, en Gladbach kon zowaar op voorsprong komen. Na rust was het iets beter met een drie- of vijfmansverdediging, afhankelijk van de positie van Fernandinho, met Otamendi als rechtsachter die af en toe wat hulp kreeg van Jesus Navas. Maar na de rode kaart van Fernandinho was het tijd voor weer een stoelendans met de inbreng van Bacary Sagna centraal op het middenveld terwijl De Bruyne rechtsachter moest gaan spelen.”

TAGS  I  Manchester City  I   Pep Guardiola  I   Kevin De Bruyne

vrijdag 9 december 2022

donderdag 8 december 2022

woensdag 7 december 2022

dinsdag 6 december 2022