"Hij maakt hetzelfde mee als Kevin De Bruyne bij Chelsea"

Vrijdag 18 november 2016 - 13:30   I   door Redactie

Hoe gaat het nog met Michy Batshuayi? Niet zo heel goed, want de jonge spits komt weinig aan spelen toe bij Chelsea. Kristof Terreur, journalist van Het Laatste Nieuws, analyseert.

De situatie van Batshuayi verschilt nauwelijks van die van Lukaku of De Bruyne toen - los van hun potentieel. Chelsea riep De Bruyne terug na een uitleenbeurt aan de nummer 14 in Duitsland, én had, op vijf goeie interlands na, nog alles te bewijzen. Zijn concurrenten van toen heetten Mata, meervoudig Speler van het Jaar bij Chelsea, Oscar, Hazard, beiden al een jaartje gerodeerd, Willian en Schürrle, later wereldkampioen met Duitsland", aldus Terreur.

"Terwijl Mourinho op basis van lucht werd neergezet als Belgenhater drukte de Rode Duivel zijn transfer naar Wolfsburg door. Ongeduld. Honger naar meer wegens het gevoel dat hij de top aankon. Dat 'The Special One' het talent en de wil van De Bruyne schromelijk onderschatte, blijkt uit het parcours dat KDB nadien aflegde."

"Daarom ook dat Batshuayi straks best alles eens op een rijtje zet. Met 17 goals bij de nummer 13 uit de Ligue 1, een prijskaartje van 40 miljoen en één goeie invalbeurt op het EK kwam hij met een adelbriefje binnen, maar een wereldtopper als Costa duw je niet zomaar van zijn voetstuk."

"Bovendien staat de Premier League niet meteen bekend als een jongerenvriendelijke competitie - zie ook de strijd die Origi, Januzaj en Denayer, allen op loonlijst van topclubs, vechten. Een aanbod van Chelsea sla je niet zomaar af, maar had een tussenstap naar een kleinere ploeg, gezien de voorgeschiedenis, geen betere keus geweest?"

TAGS  I  Michy Batshuayi  I   Chelsea  I   Kevin De Bruyne

maandag 24 juni 2024

zondag 23 juni 2024

zaterdag 22 juni 2024

vrijdag 21 juni 2024

donderdag 20 juni 2024