'Dit is het echte probleem van Vincent Kompany'

'Dit is het echte probleem van Vincent Kompany'
Zaterdag 12 november 2016 - 09:30   I   door Redactie

Hoe moet het nu verder met Vincent Kompany? De Rode Duivel lijkt niet meer fit te raken. Ook voor Nederland en Estland haakte hij uiteindelijk af.

Bij steeds meer waarnemers groeit het vermoeden dat het bij Kompany niet zozeer meer fysiek verkeerd zit, maar wel mentaal. "Vincent is omringd door de beste dokters, zijn probleem is dus niet zuiver fysiek”, zegt Philippe Godin, sportpsycholoog aan de UCL, in HLN.  “Gezien zijn voorgeschiedenis is het normaal dat Vincent vreest zich opnieuw te blesseren. En als je je probeert in te houden, zet dat onvermijdelijk druk op je spieren. Je lichaam sputtert tegen en het risico op nieuwe blessures vergroot.”

Daar kan mogelijk psycholoog Jef Brouwers bij helpen. Hij gaat samenwerken met de Rode Duivels. “Maar ik wil eerst afwachten in welke context ik kan werken”, zegt Brouwers. “Want ik wil niet als een ufo bij de nationale ploeg komen. Als de juiste omstandigheden worden gecreëerd en iedereen gelooft dat ik een meerwaarde kan zijn, denk ik dat ik individuele spelers kan helpen.”

TAGS  I  Vincent Kompany  I   Rode Duivels

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024