Zo dicht bij een megastunt

Donderdag 20 april 2017 - 23:30   I   door Redactie

Na RC Genk is ook Anderlecht uitgeschakeld in de Europa League. Paars-wit verloor pas na verlengingen bij Manchester United (2-1). Marcus Rashford bezegelde het lot van paars-wit.

Anderlecht deed niet onaardig mee in de eerste tien minuten, maar toch klom Man United al in de elfde minuut op voorsprong. Na balverlies scoorde Mkhitaryan met een knap afstandsschot. Rubén deed nadien twee schitterende reddingen of de wedstrijd was al over voor paars-wit.

Maar wat niet echt in de lucht hing, gebeurde wel: RSCA stelde gelijk. Sofiane Hanni scoorde in de rebound. Het was het sein voor Anderlecht om het evenwicht te herstellen en er kwamen zelfs nog enkele kansjes voor de bezoekers.

In de tweede helft kreeg Teodorczyk een hele goeie mogelijkheid, maar hij talmde iets te lang. Gaandeweg waren de beste mogelijkheden voor de thuisploeg. Rashford omspeelde doelman Rubén, maar slaagde er vervolgens niet in om het leer in doel te krijgen en ook Zlatan Ibrahimovic miste de 2-1 van dichtbij.

Verlengingen moesten dan de beslissing brengen en die brachten dat ook. Het was echt pompen of verzuipen voor Anderlecht. Een doelpunt van Pogba werd nog afgekeurd na een voorafgaande overtreding van invaller Fellaini, maar in de tweede verlenging scoorde Rashford toch de verdiende 2-1.