Woedende Vanderhaeghe is het beu en maakt videoref hélemaal af

Woedende Vanderhaeghe is het beu en maakt videoref hélemaal af
Zaterdag 28 oktober 2017 - 07:20   I  

KAA Gent verloor vrijdagavond met 2-1 op het veld van Sporting Charleroi, maar het had ook helemaal anders kunnen lopen. Zo kregen de bezoekers tot twee keer toe geen strafschop na een overtreding in de grote rechthoek. En dat terwijl de videoref aanwezig was.

Na de wedstrijd liet Gent-trainer Vanderhaeghe zijn ongenoegen blijken. "Als de juiste beslissingen genomen worden, komen we hier verdiend op voorsprong. Dan krijg je een heel andere wedstrijd. Ik heb ook gezien hoe Nganga in de eerste tien minuten Dejaegere vier keer tegen de grond werkt, zonder dat er ook maar een reactie komt. Dat vind ik niet kunnen", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

"Iedereen is ervan overtuigd dat we twee penalty's niet gekregen hebben. Dan denk ik dat je heel het systeem van de videoref in vraag moet stellen. Wat er mee moet gebeuren? Afschaffen", ging Vanderhaeghe nog een stap verder.

Arbiters minder scherp?

"De grootste fouten zijn gebeurd in de wedstrijden waar er een videoref aanwezig was. Zijn de scheidsrechters dan minder scherp? Denken ze dat ze geholpen zullen worden door het systeem? Er gebeuren te veel flagrante fouten om er mee door te gaan."

"Het systeem van de videoref heeft ons hier zeker punten gekost", ging een kwade Vanderhaeghe verder. "Als er zoveel discussies zijn met de videoref, dan hoort dat niet thuis op een voetbalveld. Als de scheidsrechter dé bepalende figuur is, is er meestal iets niet juist. En dat is jammer voor het voetbal."

TAGS  I  Vanderhaeghe  I   AA Gent  I   Charleroi  I   Videoref

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024