Waarom alle fans van Club Brugge voor Anderlecht moeten supporteren

Waarom alle fans van Club Brugge voor Anderlecht moeten supporteren
Zondag 26 maart 2017 - 19:45   I   door Redactie

De fans van Club Brugge moeten voor één keer van hun hart een steen maken en voor Anderlecht supporteren. Paars-wit én RC Genk hebben een belangrijke sleutel in handen.

Beide Belgische teams staan in de kwartfinales van de Europa League. Ze kunnen er samen (of alleen) voor zorgen dat België op de achtste plaats komt op de UEFA-ranking. Dat is heel belangrijk, zo stipt journalist François Colin aan bij Sport/Voetbalmagazine.

"Vanaf 2021 willen ze de Champions League naar het weekeinde verschuiven, omdat midweekmatchen in Azië in het midden van de nacht vallen, en wildcards uitdelen aan de topclubs, zodat de grote namen verzekerd zijn van deelneming. Zelfs als ze in eigen land geen deuk in een pakje boter getrapt krijgen", aldus Colin.

"Voor de kleinere voetballanden blijven straks slechts wat kruimels over. Toegang tot de Champions League wordt steeds exclusiever en in die context is het uitermate belangrijk dat België op de UEFA Ranking van negen naar acht klimt. Daarvoor moeten Anderlecht en KRC Genk in april samen één keer winnen en één keer gelijkspelen."

TAGS  I  anderlecht  I   genk

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024