Waanzin: Daarom is België-Japan een risicomatch

Waanzin: Daarom is België-Japan een risicomatch
Dinsdag 14 november 2017 - 11:21   I  

Vanavond staat er in Brugge de oefenwedstrijd tussen België en Japan op het programma. Tot verrassing van iedereen beschouwt de Brugse politie dat als een risicomatch.

Er zijn twee redenen voor. Ten eerste verwacht de politie een massale toestroom aan fans en willen ze dat in goede banen lijden. Anderzijds doen er geruchten de ronde dat de harde kern van Belgische topclubs van de gelegenheid gebruik zouden willen maken om eens stevig te knokken, weet Het Nieuwsblad.

"We zijn écht niet in staat van alarm, hoor. Laat ons zeggen dat we een vergelijkbare inzet op de been brengen als voor Club Brugge tegen Standard of AA Gent. Zeker niet evenveel als voor de wedstrijd tegen Antwerp", klinkt het bij Korpschef Dirk Van Nuffel.

"Er waren al een tijdje geleden geruchten dat fans van verschillende Belgische topclubs, na het hooliganisme na de wedstrijd tussen Club Brugge en Antwerp, weer een robbertje zouden willen uitvechten."

"Maar bij wedstrijden van de Rode Duivels kunnen we de fans uiteraard niet scheiden, alle Belgische fans zitten sowieso door elkaar. Maar goed, er bestaat bij ons gelukkig ook geen traditie van harde kernen van Belgische clubs die hun onenigheden uitvechten bij wedstrijden van de nationale ploeg.” 

Poll: Begrijp jij deze beslissing?

TAGS  I  Rode Duivels  I   Japan  I   Club Brugge  I   Anderlecht  I   Antwerp

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024