Verdient bankzitter van Rode Duivels een basisplaats? "Zou bij vrijwel alle andere landen starten"

Verdient bankzitter van Rode Duivels een basisplaats?
Vrijdag 24 maart 2017 - 21:45   I  

Morgen spelen de Rode Duivels tegen Griekenland. Yannis Anastasiou, de Griekse spits die in 2000 nog voor Anderlecht speelde, kijkt met grote ogen naar het Belgische elftal.

Anastasiou is momenteel de coach van het Nederlandse Roda JC maar is sinds 2005 genaturaliseerd tot Belg en woont ook in België.“Van daaruit volg ik de ontwikkeling van het Belgisch voetbal op de voet. De Bruyne, Lukaku, Mertens, Hazard of Carrasco: weinig landen kunnen zoveel offensief talent bieden", vertelt hij bij Het Nieuwsblad.

Vooral van één speler is hij een grote fan. "Een topper als Dembélé, die ik goed ken uit mijn Hollandse jaren, zou in vrijwel alle andere landen een basisplaats hebben. Alleen op linksachter lijkt België nog op zoek. Jordan Lukaku heeft me nog niet overtuigd."

De vraag blijft wel wanneer er met al dat talent rendement wordt gehaald. "Het EK stelde teleur. Wales vreesde België niet. In de poulefase had dat team geleerd hoe het de Duivels moest aanpakken. Deze generatie moet toch iets kunnen bereiken. Minstens een finale, zoals Vercauteren, Gerets en Ceulemans in 1980.”

TAGS  I  yannis anastasiou  I   moussa dembele

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024