Sterchele: "Ineens werd ik 'het idool' van het publiek"

Sterchele:
Zondag 07 mei 2017 - 09:57   I   door Redactie

Komende nacht is het precies negen jaar geleden dat François Sterchele om het leven kwam bij een auto-ongeluk. Sport/Voetbalmagazine pakt nog eens uit met een interview van hem uit 2007, een jaar voor zijn ongeluk.

Het ging toen hard voor de toenmalige spits van Club Brugge. Er was heel wat interesse voor hem, onder meer van Anderlecht ook.

Bij dat interview speelde hij nog voor Germinal Beerschot. Daar was hij publiesklieveling geworden van de fans door een technisch hoogstandje tegen Moeskroen. "Ineens werd ik 'het idool' van het publiek, de supporters op het Kiel houden van spectaculaire voetballers", vertelde hij.

"De Argentijnen noemden mij op training al Riquelme, ik had die beweging al heel vaak geoefend, vandaar... Ik wist dus dat ik hem ooit zou uitvoeren. Niet veel spelers in België durven zoiets te doen, er zijn er veel die het kunnen, maar die hebben schrik om zich belachelijk te maken als het mislukt."

"Het heeft te maken met vertrouwen. Kijk naar wat Hassan elke week brengt, of Boussoufa die tegen Genk op de bal ging staan. J'aime ça. Zulke acties lokken de mensen naar het stadion. Al begrijp ik dat verdedigers er een hekel aan hebben."

TAGS  I  sterchele  I   club brugge

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024