Spelen beloften van Belgische topclubs binnenkort in 1B?

Spelen beloften van Belgische topclubs binnenkort in 1B?
Woensdag 13 december 2017 - 13:07   I  

Woensdag staat er bij de Pro League een belangrijke bijeenkomst op het programma. De leden van de raad van bestuur en Algemene Vergadering zullen enkele knopen moeten doorhakken die flink wat invloed kunnen hebben op het Belgische voetbal.

Zo hoopt de Pro League vurig dat de beloften van de profclubs vanaf het seizoen 2019-2020 kunnen uitkomen in de eerste en tweede amateurklasse. Op die manier zouden jonge talenten in competitiever klimaat aan hun doorbraak in een eerste elftal kunnen werken.

Woensdag zullen de bevoegde mensen daarover wellicht stemmen. Als alles volgens plan verloopt, kan het voorstel later deze namiddag ter goedkeuring voorgelegd worden aan de leden van de Algemene Vergadering.

Op termijn in 1B?

Als het effectief zover komt en beloftenploegen mogen vanaf het seizoen 2019-2020 uitkomen in de amateurreeksen, dan is het niet uitgesloten dat de tweede ploegen van enkele Belgische topclubs op termijn opklimmen naar 1B. Al blijft het afwachten hoe het plan van de Pro League er precies uitziet.

Poll: Vind jij dit een goede zaak?

TAGS  I  Club Brugge  I   RC Genk  I   AA Gent  I   Anderlecht  I   Standard  I   Zulte Waregem  I   KV Oostende

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024