'Slachtoffer' Sa Pinto gelooft zijn ogen niet: "Dat verdien ik niet"

'Slachtoffer' Sa Pinto gelooft zijn ogen niet:
Dinsdag 05 december 2017 - 17:13   I  

Ricardo Sa Pinto mocht zich vandaag gaan verantwoorden voor zijn gedrag tijdens de wedstrijd tussen Anderlecht en Standard. Sa Pinto was naar eigen zeggen vooral een slachtoffer en wist dus niet waarom hij zich moest komen verdedigen.

Hij opende alvast zijn pleidooi door zijn handen in onschuld te wassen. Hij wist niet eens waarom hij naar het Bondsgebouw moest komen.

"Ik deed niets verkeerd en weet niet goed wat ik hier doe. Ze hadden mij gezegd dat de match bij het minste incident gestaakt zou worden. Ik wilde aan de ref tonen wat er gebeurd was en dat hij het reglement zou volgen."

Hij zou de scheidsrechter ook niet verbaal hebben aangevallen. Sa Pinto wou gewoon dat de regels werden gevolgd, omdat dat gewoon deel uitmaakt van de fair play. "Het was zeker geen theater, dat zit niet in mijn aard. Ik wil altijd winnen met fair play, maar regels zijn regels."

Sa Pinto herhaalde ten slot nog eens dat hij hier wel degelijk het slachtoffer is. Bovendien vindt hij het triest dat hij op deze manier aan de schandpaal wordt genageld. Hij is naar eigen zeggen zijn reputatie voor goed kwijt.

"Ik ben in deze zaak het slachtoffer. Mijn goede reputatie, van een coach die met goed voetbal wil winnen, ben ik voor eeuwig kwijt. Mijn familie en de club hebben ook veel schade. Dat herstellen we nooit meer en dat verdien ik niet."

Poll: Wordt Sa Pinto te hard aangepakt?

TAGS  I  Sa Pinto  I   Standard  I   Anderlecht

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024