Polen maakt het spannend, drama voor Schotland

Zondag 08 oktober 2017 - 19:46   I

Vanavond valt in groep C, E en F de beslissing. In groep C worden de wedstrijden vanavond afgewerkt, maar groepen E en F kregen eerder al hun ontknoping.

<p>Groep Ep> <p>Denemarken - Roemeni&euml; 1 1p><div id="ad-mobile-outstream">div> <p>Kazakhstan - Armeni&euml; 1 1p> <p>Polen - Montenegro 4 2p> <p>Plaatsen 1 en 2 waren al weggelegd voor Polen en Denemarken, maar het was nog niet zeker wie barrages moest spelen. Polen had drie punten voorsprong, maar wel een slechter doelpuntensaldo. Het mocht dus absoluut niet verliezen. Polen begon goed en stond na 16 minuten al 2-0 voor. Het venijn zat echter in de start. Montenegro kwam in het slot van de wedstrijd plots terug en de speler van Oostende, Tomasevic, hing de bordjes in minuut 83 gelijk. Denemarken stond op dat moment nog 1-0 voor. E&eacute;n doelpunt van Montenegro was dus genoeg om de Polen naar de barrages te sturen. Gelukkig was daar ene Robert Lewandowski, die alle twijfels wegnam en Polen de zege bezorgde. Stojkovic zette daarna met een owngoal de 4-2 eindstand op het bord. Roemeni&euml;, met Stanciu in de basis, maakte in Denemarken dan weer gelijk. Polen is dus zeker van deelname aan het WK, Denemarken krijgt een herkansing in de barrages.p> <p>Groep Fp> <p>Lithouwen - Engeland 0 1p> <p>Slovakije - Malta 3 0p> <p>Sloveni&euml; - Schotland 2 2p> <p>In deze groep was Engeland al zeker van groepswinst. Wie anders dan Harry Kane kon Engeland vanop de stip ook vandaag de zege schenken. Veel spannender was het voor plek 2. Schotland had alles in eigen handen en had 2 punten voorsprong Slovakije, dat wel een beter doelpuntensaldo had. Het moest daarenboven ook nog eens op verplaatsing naar Sloveni&euml; en had dus geen gemakkelijke opdracht. Slovakije mocht normaal niet in de problemen komen thuis tegen Malta en klaarde de klus ook eenvoudig. Het moest dus wel rekenen op puntenverlies van de Schotten, die met de rust nog 0-1 voorstonden op het veld van Sloveni&euml;. Na de rust beleefde Schotland echter een waar drama. Roman Bezjak scoorde 2 keer en bracht Schotland zo in een nauw parket. Snodgrass kon in minuut 88 nog gelijkmaken, maar verder kwam Schotland niet meer. Zo eindigen Schotland en Slovakije beide met 18 punten, maar is het Slovakije dat barragewedstrijden mag spelen.p> <p><em>Tags: WK Ruslandem>p>

Poll: Had u liever Schotland op het WK gezien dan Slovakije?