Oostende wervelt ook met 10 voorbij Zulte Waregem

Zondag 05 november 2017 - 21:43   I

Oostende en Zulte Waregem hebben deze speeldag in schoonheid afgesloten. Het werd 4-2 voor de Kustboys na een aangename wedstrijd.

Dat KV Oostende zo laag in het klassement staat was niet te merken in de eerste helft. Oostende wervelde onder leiding van een geweldige Knowledge Musonda.

Na een kwartier bracht Brecht Capon Oostende verdiend op voorsprong en tien minuten later mocht Marc Coucke opnieuw vieren in vak C. Uitgerekend Musona verdubbelde de score.

In de tweede helft verandere het spelbeeld compleet. Jali ging op de enkel staan van Coopman en werd onmiddellijk van het veld gestuurd. Zulte Waregem kwam en scoorde ook via Cordaro, maar zijn doelpunt werd door de videoref afgekeurd.

Uitstel van executie, want even later scoorde Coopman toch voor de bezoekers. Zulte Waregem kwam nog meer en even leek Oostende te bezwijken onder de druk.

Maar niets was minder waar en toen Oostende een strafschop kreeg zette Siani die feilloos om. Iets later kon invaller Zivkovic ook zijn doelpuntje meepikken en kon het feest in Oostende beginnen. Daar kon de late tegenprikker van Hamalainen niets meer aan veranderen.