Ontketende Izquierdo maakt Anderlecht doodsbang

Vrijdag 05 mei 2017 - 22:17   I   door Redactie

Club Brugge zet Anderlecht flink onder druk. Blauw-zwart won de moeilijke uitwedstrijd bij Charleroi dankzij een hattrick van een ontketende José Izquierdo. Dat belooft voor de topper van komende week tegen RSCA. Club staat voorlopig op één punt van Anderlecht, dat nog wel een wedstrijd tegen Zulte Waregem moet spelen.

Bij Club begonnen zowel jongeling Ahmed Touba als de jonge keeper Ethan Horvath in doel. Horvath verving Ludovic Butelle, die door Preud'homme aan de kant werd geschoven.

De eerste helft was niet denderend, maar Club kwam vlak voor de rust wel op voorsprong. Na een heerlijke assist van Dorin Rotariu scoorde Izquierdo. Charleroi had wel al na twee minuten een penalty moeten krijgen na hands van Claudemir.

Na de rust ging Horvath vreselijk in de fout. Pollet profiteerde en strafte de onwaarschijnlijke blunder af. Maar Charleroi was na die gelijkmaker niet goed wakker en meteen stond het 1-2. En weer was het Izquierdo die scoorde.

Charleroi ging daarna op zoek naar de gelijkmaker. Onder meer Bedina liet de 2-2 liggen, waarna de thuisploeg het deksel op de neus kreeg. Izquierdo scoorde na een verre uittrap van Horvath: 1-3.