Neto vertelt openlijk over gemiste toptransfer: "Ik wist het"

Neto vertelt openlijk over gemiste toptransfer:
Dinsdag 05 december 2017 - 07:15   I   door Redactie

Het Engelse Brighton blies de transfer van Renato Neto in extremis af door knieproblemen bij de middenvelder van AA Gent. Neto doet nu zijn verhaal in Het Nieuwsblad.

"AA Gent wilde me ­eigenlijk houden, maar Brighton drong aan. En ik zag mijn droom aankloppen: de Premier League. Het ergste was dat ik wist dat het niet zou lukken. Ik speelde immers al een tijdlang aan 90 procent. Brighton wist dat ik aan de knie geopereerd was, we waren er open en eerlijk over, maar ze waren fel geïnteresseerd", zo vertelt Neto

"Ze volgden me allang. Ook na de medische tests hebben ze nog intern overlegd, maar na twee dagen zeiden ze: We betalen veel geld en dan willen we geen speler die aan 90 procent speelt. Hoe pijnlijk dat ook was, het was ook een opluchting. Ik wist klaar en duidelijk wat me te doen stond."

Neto ging uiteindelijk onder het mes. "Ik ben 26 en wilde niet blijven voetballen aan 80, 90 procent van mijn kunnen. Het was een zware operatie, maar ze is 200 procent geslaagd. Ik voel het verschil al. Ik heb geen pijn meer als ik bij het lopen contact maak met de grond. Mijn knie voelt vrijer.”

"Er zit zelfs een positieve kant aan dit verhaal, want Brighton drong echt hard aan: ik weet nu dat mijn droom om in Engeland te spelen mogelijk is.”

Poll: Zal Neto nog van grote waarde zijn voor AA Gent?

TAGS  I  Neto  I   Brighton  I   AA Gent

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024