Mist RC Genk vooral deze speler? "Met hem kan je hoog, dominant voetballen"

Mist RC Genk vooral deze speler?
Vrijdag 03 maart 2017 - 12:15   I  

Voor RC Genk komen er nog twee belangrijke wedstrijden aan met het oog op play-off I. De club heeft al heel het seizoen pech met afwezigen en dat zou hen wel eens zuur kunnen opbreken.

Ndidi en Bailey werden verkocht, maar ook Karelis viel uit met een zware blessure. Analist Tom Soetaers ziet enkele belangrijke verschillen met Samatta, die nu in de spits speelt. “Met Karelis kan je hoog, dominant voetballen. Op de kleine ruimte, dicht bij het doel is hij levensgevaarlijk door zijn technische vaardigheden", vertelt hij in Het Belang van Limburg. "Met Samatta ligt het anders. Eigenlijk rendeert hij het best in een ploeg die inzakt, de bal aan de tegenstander laat en snel omschakelt. Ook flankballen zijn gesneden koek voor hem. Maar zowel onder Maes als nu onder Stuivenberg probeert Genk hoog druk te zetten. De tegenstander weet dat en speelt daar vaak handig op in door de bal te laten aan Genk."

"In zo'n systeem zie ik Samatta het liefst functioneren vanaf de flank en niet in de spits. Als de ruimte beperkt is, heeft hij het moeilijker. Probleem is dat er voor hem geen alternatief is. Daar hebben ze zich bij Genk misrekend. Ze hadden in de winterstop de investering moeten doen om zo'n type speler te halen, want dat kan het verschil maken tussen play-off 1 en play-off 2."

"Samatta zou ook in een 4-4-2 tot zijn recht komen. Zoals onder Vergoossen destijds. Herinner u Sonck en Dagano. Of Oulare en Strupar onder Anthuenis. Hij en Karelis zijn complementair. Maar Stuivenberg is iemand van de Nederlandse school, hij prefereert 4-3-3. Samatta daarin uitspelen als diepste pion, is niet evident."

TAGS  I  rc genk  I   karelis  I   samatta  I   tom soetaers

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024