KV Mechelen krijgt dreun te verwerken in strijd om play-off I

Zaterdag 04 februari 2017 - 22:18   I

KV Oostende heeft een goede zaak gedaan tegen KV Mechelen. Het won en blijft in de running voor play-off I, voor Mechelen ziet het er iets slechter uit. Het blijft op een zevende plaats staan.

In de eerste helft was Oostende de betere ploeg. Dat mondde uit in een ongelukkige own goal van Vanlerberghe. Hij trapte een verloren voorzet van Jonckheere pardoes in eigen doel. Vooral na het doelpunt was de kustploeg beter. Musona had voor de rust nog de beste kansen, maar botste steeds op Coosemans.

In de tweede helft liet Musona zich ook opmerken, maar in negatieve zin. Na een smerige overtreding kreeg hij een tweede gele kaart. Oostende moest nog met tien spelers verder met nog dertig minuten te spelen. Daarna kwam Mechelen opzetten. Het miste echter een resem aan kansen, bovendien was Oostende-doelman Dutoit in grote doen. Hij liet geen bal binnen. Er viel nog een doelpunt, maar niet voor KV Mechelen. Alweer was er een eigen doelpunt, deze keer was De Witte de ongelukkige. Zo ging Mechelen met 2-0 de boot in, al maakte het aanspraak op heel wat meer.

KV Oostende - KV Mechelen 2-0

19' Vanlerberghe (own) 1-0, 84' De Witte (own) 2-0