Keert deze Belg terug? "Ik hoorde dat Anderlecht een nieuwe doelman zoekt"

Keert deze Belg terug?
Dinsdag 10 januari 2017 - 06:00   I   door Redactie

Koen Casteels zit op een dood spoor bij Wolfsburg. Hij komt er niet meer aan spelen toe en wil daarom weg.

Casteels was nochtans niet slecht aan het seizoen begonnen. "In de eerste acht matchen hielden we vier keer de nul. Samen met Neuer van Bayern München had ik de beste statistieken in de Bundesliga en in het keepersklassement van het voetbalblad Kicker sta ik nu nog altijd in de top drie", aldus Casteels in Het Nieuwsblad.

"Dat betekent toch iets. Alleen speelden we ook drie keer 0-0 gelijk en klommen we niet op in de stand. Daardoor werd trainer Dieter Hecking ontslagen en de nieuwe coach zette mij weer op de bank. Het frustrerende is dat de nieuwe trainer toegeeft dat het geen sportieve keuze is. Benaglio is nog steeds onze kapitein en de coach vond dat hij zijn aanvoerder nodig had om de crisis te bedwingen. Daar zijn toen wel woorden over gevallen, want ik begrijp het nog steeds niet."

Hij mikt nu op een transfer. "Ik wil graag duidelijkheid. Zowel een definitieve transfer als een uitleenbeurt kan voor mij, maar als ik vertrek zal het zijn naar een club waar ik zeker eerste doelman ben. Het liefst blijf ik natuurlijk zo lang mogelijk in een topcompetitie, omdat het niveau daar toch hoger ligt dan in België. Ik weet ook dat ik dat aankan. Maar ik sluit niets uit. Ik hoorde ook dat teams als Anderlecht en Genk een keeper zoeken. Eens luisteren kan nooit kwaad.”

TAGS  I  Koen Casteels  I   Anderlecht  I   Wolfsburg

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024