"Ik vroeg me af waarom Conte Batshuayi niet liet starten, maar nu zie ik waarom"

Maandag 09 januari 2017 - 15:18   I  

Michy Batshuayi was zondag tegen Peterborough United dan wel goed voor een doelpunt en een assist, hij lijkt niet iedereen overtuigd te hebben. Ook Conte zelf leek niet helemaal tevreden achteraf.

Ray Wilkins, gewezen kapitein en assistent-trainer van Chelsea, vindt niet dat Batshuayi een goede doublure is voor Diego Costa. "Nee, ik vind van niet. Toen ik hem gisteren bezig zag, zag ik een jongen die er duidelijk op gebrand was om te spelen voor de A-ploeg, en hij wilde zo graag indruk maken. Hij wou het echt goed doen - hij liep overal, maar zijn balcontrole was tamelijk slecht wanneer ze naar hem speelden", vertelt Wilkins aan Premier League Daily. 

"Toen Chelsea met Pedro, Willian en Eden Hazard voorin speelde (toen Costa geschorst was, red.) vroeg ik me af waarom Conte Batshuayi niet liet starten als spits, maar nu zie ik waarom hij dat niet deed - omdat hij niet de balcontrole heeft die de andere wel hebben."

Wilkins denkt dat Batshuayi ook mentaal te kort komt. "Als je bij een grote club zit en je altijd moet winnen, dan kunnen spelers dat soms mentaal niet aan en dan hebben ze het moeilijk. Ik vind dat Batshuayi daar het schoolvoorbeeld van is."

TAGS  I  chelsea  I   michy batshuayi  I   ray wilkins

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024