Hugo Broos zit met de handen in het haar

Hugo Broos zit met de handen in het haar
Woensdag 21 december 2016 - 11:50   I  

Het is al een tijdje geleden dat we iets van Hugo Broos gehoord hebben. In 2011 coachte hij nog Zulte Waregem, daarna trok hij naar het buitenland. Daar zit hij nu echter in een benarde situatie.

Broos is momenteel bondscoach van Kameroen, dat volgende maand speelt in de Africa Cup. Er zijn nu wel serieuze problemen opgedoken. Zeven spelers hebben aan Broos laten weten dat ze weigeren voor de nationale ploeg uit te komen. Onder andere Liverpool-speler Joel Matip weigerde omwille van "slechte ervaringen met de vorige staf". 

De Kameroense voetbalbond is alvast misnoegd en dreigt met straffen. “De spelers nemen hun persoonlijke belangen voor, en dat is nadelig voor de nationale ploeg", klonk het in een officieel statement van de Kameroense voetbalbond. “De voetbalbond behoudt het recht om actie te ondernemen tegen deze spelers, in overeenstemming met de FIFA-regels. De coach wil het publiek verzekeren dat hij het best mogelijke team zal samenstellen met spelers die gemotiveerd en vastberaden zijn om de kleuren van Kameroen te verdedigen.”

TAGS  I  Kameroen  I   Hugo Broos

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024